23-29 септември 2019 г.

Избори са и това е добра новина само за тези, които обичат кебапчета, а ние, понеже обичаме истински добрите новини, започваме с една такава.

Още един от най-лошите пътни участъци в Лудогорието скоро ще види ремонт.

Близо 3 милиона лева ще струва ремонтът на пътя към „Амилум” – малко повече от 4 километра и половина.

Обществената поръчка бе обявена през тази седмица, с административните процедури и 10-те месеца за строителните работи, догодина по това време ще му се вижда края.

През август – пътен ремонт, през септември – друг, дали пък през октомври заветчани няма да получат добра новина, сякаш те са на ред.

За разградчани дойде друга добра новина, свързана с колите им.

Макар и временно – докато приключи делото в Административен съд-Разград – обаче магистратите спряха изпълнението на решението на Общинския съвет от началото на годината за увеличаване на данъка за МПС.

Който платил – платил, ще чакаме заедно окончателното решение на съда, че то българският съд е явление непредсказуемо.

И да си дойдем на изборите и фактите и куриозите около тях.

Близо 1000 са мераклиите за местна власт.

Няколко  окапаха още на старта – малко като ЦСКА-София на жребия за евротурнирите.

Та двама уж от Кубрат всъщност си живеели в Германия, ама искат да са във властта в Лудогорието, ама ги разкриха и могат да се върнат при Меркел, там да пробват.

Точно Кубрат и Исперих са общините с най-много желаещи да ги управляват – кандидатите за общински кметове са по 7, а в областния град са 6.

На другия полюс са доста села, в които може и да не се охарчва държавата да печата бюлетини – само в Лознишко са три населени места с по един кандидат.

Интересна ще е битката в Каменар, където брат се изправя срещу брата си, а пък за временен кмет е назначен тъстът на един от кандидатите, сапунка съща, ще е интересно дали, докато двама братя се карат, няма да спечели някой извън семейството.

Обаче и много сериозни хора се включиха в надпреварата, за някои не сме и очаквали да заявят политически амбиции.

Сред тях няколко известни спортисти, голяма част на републиканско ниво, но и шесткрактният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб, който поведе листата на ЗНС в Разград, а също и Миглена Маркова – от същата партия, но в Кубрат, тя е олимпийски медалист по гребане.

Лека-полека започнаха и закачките между щабовете.

Още във втория ден от кампанията ДПС извади тежката артилерия.

Лидерът Мустафа Карадайъ с брандирания рейс ловко взе завоя пред хотел „Cartoon”, за да надъха първо младежите от ДПС от цялата страна, а после потегли към двете общини, които изгуби преди 4 години, а едната после си върна.

В Исперих на прицел бе не толкова кметът Бейсим Руфат, колкото Областният управител Гюнай Хюсмен, в Кубрат агитацията бе по-позитивна.

Иначе ДПС съвсем официално си заявиха целта – 6 общини, а в седмата – Разград – да не може да се избере кмет без тяхна помощ.

В седмата засега само една от политическите сили – ГЕРБ – откри кампания.

Кандидатите бяха благословени от архиерейския наместник отец Георги, пожела на кандидатите да работят с морал и човещина, и ако е богоугодно, да спечелят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *