23 – 29 декември 2019 г.

Разград

В тази объркваща откъм работни и почивни дни седмица  предимно си разменяхме подаръци, че и правителството се включи.

След коледните дарове за общините и селата на ДПС, Министерски съвет зарадва и повечето от макар и малкото села на ГЕРБ в региона.

Над 1 милион лева получават за ремонт на улици трите герберски села в община Лозница – Трапище, Сейдол и Ловско.

За ремонт на читалището в Юпер пък са отпуснати 150 000 лева.

Така без новогодишен подарък останаха само трите разградски села на ГЕРБ, ама то пък нали наскоро в Дряновец асфалтираха улицата, на която живее кметът, та може да не го броим това село и остават капо̀ само Топчии и Ясеновец.

С този транш, чак не е за вярване, но близо година след подписването на договора с фирмата-изпълнител, дойдоха и 30% от парите, нужни за реставрацията на джамията „Магбул Ибрахим паша”.

И се започнаха коментари от разбрали и недоразбрали наблюдатели на обществените процеси в региона, които започнаха абсолютно неуместно да насърчават противопоставянето на християнски и мюсюлмански храмове.

Кому е нужно това е ясно, но защо се хващат уж разумни на пръв поглед люде.

Място в Лудогорието има за всички хора и религии, и църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител” се строи, и джамията ще се ремонтира.

И в двата храма ще идват туристи – единият е на входа на града и ще се вижда от пътя, а другият – на пъпа на града и как само е грозно и срамно да го оставяме да се руши, само се сетете колко фенове на отбори, играли с „Лудогорец” в евротурнирите през последните 7 години, са видели тези вече почти руини и са си помислили „тия аборигени не могат обществените си сгради да поддържат в Шампионска лига ще напират”.

Та по-кротко с противопоставянето, по повод на което още нещо да ви кажем – църквата я строи фирма с управител мюсюлманин, а джамията ще ремонтира фирма със собственик – християнин.

Всъщност подарък от правителството чрез Министерството на образованието, макар и не тъй щедър, получи и червено-синята община Разград.

С нов училищен рейс ще се возят учениците от ОУ”Никола Икономов”.

Можело значи.

А междувременно кметът Денчо Бояджиев започва с изпълнението на предизборните си обещания – още от 2020 г. в Разград ще има две нови кръгови кръстовища, ще има и нови улични лампи, а автовишка, повече от година ръждясвала в мазата на общината, ще сменя крушките по селата.

В съседната община Исперих пък чак сега започна назначаването на заместник-кметове и малко странно изглежда не само във времето.

Едното назначение – на Ариф Васви – води до нови избори само няколко месеца след отминалите, тъй като той бе избран за трети мандат кмет на село Къпиновци.

За чудене е дали има кадрови дефицит в ДПС-Исперих или пък не са очаквали да спечелят, та не са готови с управленски екип и си причиняват нови избори, макар и в едно село, да не би пък да се предвиждали коалиционен партньор?

Футболистите на „Лудогорец” са в заслужена почивка, ама да не ги забравяме в обзора.

Двама от тях са в неравна битка в класацията „Гол на 2019 г. в България” – Кешерю и Форстър.

Неравна, защото както спортните журналисти, така и феновете в България (което всъщност е едно и също, понеже журналистите са откровени фенове) гласуват за техния си човек, а не за красотата на футбола.

Остава ни да се надяваме, че поне Антон Недялков ще е оценен по достойнство в класацията „Футболист на годината”, понеже то трябва да си с някакви цветни, без зелени, очила, за да не видиш, че той игра постоянно чудесно през 2019 г.

Започнахме да се готвим и за мача с „Интер”, първо ще разучим новосъздадената песен от Поповската музикално-фенска школа, текстът започва така: „Падна ни се „Интер” днес, няма да се плашите!”.

Не сме от плашливите, нали така?

 4,290 total views,  2 views today

One Reply to “23 – 29 декември 2019 г.”

  1. Халал да е на автора кадровата криза в Исперих е от ясна по ясна не заради липса на кадри а заради алчността на някои хора за власт . Редно е някой от нас да каже ” Царя е гол” в този случай не че Кмета е гол просто той няма право на лично мнение . До сега обвиняваха г-н Гюнай Хюсмен че командва парада но сега кой и как командва парада не се знае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *