Новите цени на тока

В продължение на публикуваните намерения за подаване на  заявления за цени в КЕВР, публикувани на 26 февруари т.г., от ЕНЕРГО ПРО уточняват конкретно заявените цени на енергията за битовите потребители на лицензионната територия на ЕНЕРГО-ПРО от 1 юли 2021 г. В прессъобщение до медиите днес от електроснабдителното дружество съобщават, че ценита са:

–          Дневна тарифа – 0.14517 BGN/kWh

–          Нощна тарифа – 0.05664 BGN/kWh

Общото увеличение за битовите потребители на регулиран пазар при така направените предложения за нови цени е в размер на 1,62%. Промяната е по-малка спрямо първоначално заявената поради окончателно уточняване на отчетните стойности на някои от ценообразуващите елементи – допълват от ЕНЕРГО ПРО.

Оттам уточняват и основни допускания на предложението:

  1. Промяната е изчислена при сега действащите цени на всички останали участници на регулирания пазар, без да бъдат отчетени изменения на цените, които те биха заявили за утвърждаване от КЕВР за предстоящия ценови период.
  2. В така посочените цени не са включени цените за достъп и пренос през мрежата на ЕСО и за достъп и пренос през разпределителната мрежа на ЕРП Север.
  3. Промяната в цените достъп и пренос през разпределителната мрежа на ЕРП Север е с 1.45% спрямо действащите цени, което се отразява с 0,37% на заявените крайни цени. ЕНЕРГО-ПРО не предвижда промяна в начина на определяне на цените на предлаганите услуги.

 2,538 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *