20 ноември – 26 ноември 2023 г.

Зима е.

Вънка вие вук.

А то всъщност в Разград само лъвове има, вълци – не, ама и лъвовете не се чуват в лудогорската зима, явно спят зимен сън.

Сън не спят само вечно недоволните от живота, вселената и всичко останало, а какво ли щеше да е ако вложат енергията си в нещо градивно, дори само да си изринат тротоара пред дома?

Нито новият, нито старите, нито всички следващи кметове пускат тока, водата и всички други необходимости за 21 век, нито пък имат вълшебни пръчици, с които да изпарят снега в момента, в който започне да ви става досаден.

А точно риненето на сняг и рязането на огромни паднали върху шосетата дървета е малко пипкава работа, не се получава нито за 30 секунди, нито дори за 35 секунди.

Честно казано, ако си нямахме работа, щяхме само да гледаме снега през прозореца, най-много в двора да си направим снежен човек, ама пусто и на журналистите им се налага да работят, представете си, на журналистите, не на копипейстърите.

А то вероятно тази година това ще е зимата, най-скоро януари или март ще завали пак.

Прочие май за пръв път от доста време и еднодневната ваканция за учениците бе обявена съвсем навреме – около обяд, а не както традицията повелява – след 18,00 ч., че да се чудят родителите кога да намерят свободни баби и дядовци.

Иначе от зимата май се стресна областният управител, че в централните новини изкара Разградска област мааалко по-голяма отколкото е.

За сведение населените места в областта са 103 и ако в над 100 селища няма ток, то значи и ние нямаше да имаме ток обзор да пишем, а засега се намира, реално от справките на Енерго-Про без ток са около 70 селища.

А от зимата се стреснаха и от „Лудогорец”, рядко се случва да отлагат мач, а сега се случи и срещата със „Славия” ще е в понеделник по същото време.

През седмицата „Лудогорец” ни зарадва с добра победа в Ботевград за Купата на България, а се оказа, че там мачът е бил празник.

Като сме на спортна тема да напомним, че започнаха номинациите за „Спортист на Община Разград за 2023 г.”.

Победителят е почти предизвестен, имаме двама световни шампион тази година – един за ученици и един за ветерани, ама да видим кой още ще е в десетката.

Добрата новина през тази седмица е, че започна предоставянето на безплатна храна за децата от 10 месеца до 3 години.

Странното е, че я получават само 20 деца, а проектът, по който се случва, е за 200 деца.

Тези майки интернет не ползват ли, че да научат за тази иначе много симпатична възможност?

За децата е и другата добра новина – приключва изграждането на две детски площадки – в „Орел” и в парка.

Фитнес площадката в парка пък е готова, на нея даже вече тренират.

Интересна политическа новина – една от партиите в управляващата коалиция събра на работна среща в Разград новоизбраните си съветници и кметове.

Христо Иванов от „Да, България” обясни, че са избрали Разград заради силния резултат на демократичната общност тук – с най-голямата група съветници в местния парламент.

Без малко и новият столичен кмет да ни посети, ама се отказа и участвал онлайн.

Към финала една кримка, чийто бекграунд е най-четената статия на сайта ни.

Съдът във Варна намали присъдата на пътник, който дал рушвет от 190 лв. на катадажии, за да не глобят пияният и неправоспособен шофьор, който го возел.

Присъдата на първа инстанция – разградският съд – беше ефективна – 4 месеца затвор.

Втората инстанция била благосклонна, понеже мъжът имал онкологично заболяване, което се оказва, че е смекчаващо вината обстоятелство.

И  още едно съдебно решение – на разградския съд.

Той не прие аргументите на прокуратурата и не отстрани от длъжност бившия шеф на „Миграция”, който оказа се, веднага след пускането си от ареста е излязъл в отпуск, който продължава до 25 януари.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *