2-8 септември 2019 г.

Не избираме хит на седмицата тук, обаче ако трябваше, щеше да е нещо такова „It’s Raining …..mayors”.

Нали се сещате за тези песен, в която „валят мъже, алилуя”, пеят я едни едрички дами от „Уедър гърлс”, а доста по-късно и Гери Халиуел от „Спайс гърлс”.

И при нас заваляха, ама кметове, пак мъже де, ама …кметове.

Още в понеделник се сдобихме с двама.

В 12 без 5 наобяд обединените десни, включващи и отлюспените гербери, се строиха пред общината в сини ризи и една жълта и посочиха към Мирослав Грънчаров – „Той е”.

Не си издадоха листата, но само сред публично обявилите се мъже в синьо имаше двама бивши кандидат-кметове, останалите също бяха хора познати и с позиции .

В мъжката битка за втори път официално се включи настоящият кмет д-р Валентин Василев.

Вечерта в понеделник го представи като одобрен от партийната централна на ГЕРБ отговорникът за Североизточна България в управляващата партия Тодор Тодоров.

В почивната събота пък червените си избраха своя представител в кметската битка – и той добре познат.

Настоящият депутат Денчо Бояджиев ще опита да спечели четвърти мандат, а предизборната кампания за местни избори, в която ще участва, ще е пета поред за него.

Без да организира публично събитие, и четвъртият досега известен кандидат-кмет Калоян Монев от „Кауза Разград” влезе в новините.

Май за втори път бе обявен за „интернет-бандит” – от БСП се обидиха, че се рекламира на поддържана преди години от него Фейсбук страница на Младежкото обединение на БСП-Разград, чийто член бе вече доста отдавна.

Така голямата неизвестна сред основните политически сили е номинацията на ДПС.

И понеже в предишния обзор обещахме да поставяме задачки на кандидатите, ето тазседмичната: тъй и тъй се правехте, че не се виждате на площада на Деня на Съединението, дано поне сте видели, че половината плочки по пътя към Войнишкия паметник са отлепени, ами който спечели – да ги оправи – знак на уважение е, и към себе си дори.

Започнаха да се появяват и кандидати за другите общини в Лудогорието – БСП издигна 35-годишния Цветомир Савов за кандидат за кмет на Лозница, в Кубрат също заложи на млад човек – архитектът Мартин Обрешков, обаче извади силен коз в Исперих – че кой в Исперих не е чувал за ОУ”Васил Априлов” и неговият директор Екатерина Димитрова.

За добра новина тази седмица можем да приемем поредните и последни първи копки за ремонти на детски градини в Разград – близо 10 милиона лева от европроект се влагат в 12 обекта от образователната инфраструктура в града, само деца да има и да им се учи.

Дали им се учи скоро предстои да разберем – наближава първият учебен ден, но че им се забавлява – е безспорно.

Близо 300 тийнейджъри и доста под и доста над тийн-възрастта се включиха с ентусиазъм във второто издание на Младежкия фестивал „Цветна фурия”.

Огласиха и оцветиха парка, той и без това отдавна плаче за освежаване.

Като казахме парка, та се сетихме за стадиона.

Той тази седмица пустееше, че футболистите ни бяха по националните си отбори, обаче спомняте ли си как изглеждаше преди 10 години, а преди 5, преди концесията?

Тази седмица имаше новина в информационния поток за концесия на спортни обекти – за стадионите в Пловдив трите тамошни футболни клуба ще плащат на общината по 100 лева годишна концесионна такса, само и само да се развива футбол там.

В Разград концесионната такса на „Лудогорец” годишно е 14 000 лева – пари, които влизат в общинската хазна.

Едра капка по едра капка, тези пари могат да обновят парка до стадиона, нали, и на децата да не им се налага да рисуват рисунки върху пепел вместо асфалт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *