ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград отбеляза патронния си празник

Разнообразни и интересни за учениците инициативи, посветени на патронния празник на ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград, се състояха в учебното заведение.

Тургеневите дни стартираха най-малките сръчковци, първокласниците, със състезанието по краснопис „Буквички – низ от мъниста“. Второкласниците демонстрираха уменията си по четене в надпреварата за най-добър четец. Техните по-големи съученици, третокласниците, представиха своите писмени преразкази на тема „Разкажи ми приказка“. Своите фантастични истории твориха четвъртокласниците. Петокласниците премериха знания и умения по български език в състезанието „Знаете ли български?“, а шестокласниците изработиха тематични табла. Най-големите ученици в училището, седмокласниците, вложиха идеите си в създаването на мултимедийни проекти, свързани с живота и творчеството на Иван Сергеевич Тургенев.

Не липсваха и емоциите на спортните прояви. По класове се проведоха състезания по футбол и волейбол.

И в извънредната епидемична обстановка  ОУ „Иван Сергеевич Тургенев” организира и проведе традиционния конкурс за творби от природни материали с мото „Да опознаем природата виртуално”, посветен на патронния празник на училището. Предвид ситуацията, авторите на творбите изпращаха техни снимки на електронната поща на училището-организатор.

Участваха деца от подготвителните групи на ДГ”Лудогорче”, ДГ„Славейче”, ДГ„Васил Левски” от град Разград, ДГ„Слънчо” от град Завет, ДГ”Пролет” от село Езерче, ДГ”Здравец” от село Гецово и ученици от СУ”Св.Св.Кирил и Методий” село Самуил, НУ„Васил Левски” град Лозница, ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” град Завет, ОУ”В.Левски”  и ОУ”Ив.С.Тургенев” град Разград.

Представените апликации, макети, постери  и пана са почти 140. Изработени са с природни материали, вложено е много старание, въображение  и прецизност. Творбите отразяват интереса, познаването и грижата  на подрастващите към природата.

В кабинета по природни науки бяха изложени творбите на участвалите от училището-домакин, за да могат да се видят от всички ученици. Фотосите на наградените апликации, постери, пана и макети са подредени на  изложбеното табло в училище Най-добре представилите се ще получат материални награди, а всички участвали детски градини и училища – грамоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *