И полицаите от Разградско поискаха увеличение на заплатите, защото са на първа линия

Полицаите от Разградско псе присъединиха към щафетния национален протест на служителите на реда, които смятат, че са ощетени, тъй като не се включени сред професиите на първа линия, на които правителството отпусна увеличение на възнагражденията с 30% заради световната пандемия с COVID-19..

Разградският протест бе тази вечер на площада пред Общинския културен център. Там се събраха близо 100 полицаи не само от областния град, а и от районните управления в Лозница, Кубрат и Исперих. Те не бяха шумни, не създаваха дискомфорт на минувачите, само издигнаха няколко знамена на България и на Европейския съюз, както и плакати с текстове: „МВР винаги е било  и ще бъде на първа линия! и „МВР на първа линия в борбата, а за увеличението под чергата”. Мълчаливият протест завърши и със светлините на телефоните на полицаите.

Освен от почти цялата област в протеста участваха представители на почти всички синдикални структури: Синдикалната федерация на служителите на МВР, Националния полицейски синдикат, Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“.

Днес полицейските синдикати са получили покани от ръководството на МВР за среща в началото на седмицата. Ако в скоро време обаче основното им искане  – да бъдат включени в списъка с професии, чиито заплати се увеличават с 30 – не бъзе изпълнени, ще има и национален протест на 8 ноември – Деня на българската полиция. Разградските служители на реда вече обмислят да се включат в него – заяви лидерът на СФСМВР-Разград Пламен Десков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *