Още 3 паралелки под карантина, установиха COVID-19 и при служител в Старческия дом

Коронавирус

Общо 50 нови доказани случаи на COVID 19 са регистрирани в област Разград от 23 до 25 октомври 2020г, съобщават от пресцентъра на Областна администрация на база данни от РЗИ-Разград.

От тях 20 са в гр. Разград, по 3 в с. Езерче, с. Веселина и  с. Мортагоново, по 2 в гр. Исперих, с. Дянково, гр. Кубрат и с. Благоево  и по 1 в с.  Недоклан, гр. Завет, с. Райнино, с. Сеслав, с. Бели лом, с. Беловец, с. Гецово, с. Стражец, с. Тодорово, с. Малко Йонково, с. Сейдол, с. Радинград и с. Мъдрево.

Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица.

Под карантина са поставени  две паралелки от осми клас в НПТГ„Шандьор Петьофи“ в гр. Разград и една паралелка от осми клас в СОУ“Христо Ботев“ в гр.Кубрат.

Установен е случай на положителен служител в Дом за стари хора – Разград. Извършена е дезинфекция на помещенията. Започва изследване на персонала и домуващите.

От Щаба апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 в областта са 452, от тях активни са 238, на домашно лечение – 165, а хоспитализирани – 73.

За изминалата седмица са оздравели 4 души, а са починали – 6. Новорегистрираните са 130, а общо поставените под карантина – 244.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *