18 университета участват в Кандидатстудентска борса в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова бе гост на откриването на Кандидатстудентска борса в Разград. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Събитието се организира от Регионалното управление на образованието в Разград и Община Разград, която предостави безвъзмездно за ползване фоайето на Общинския културен център. В организацията участва и ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград. В програмата на откриването участваха и възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца – Пламена Петрова и Никол Антонова от класа по поп пеене и мажоретки от Градския мажоретен състав.

Кандидатстудентска борса в Разград се провежда за втора поредна година, 18 висши учебни заведения представят своите специалности пред зрелостниците от Разградско. Между 60 и 70% от тях продължават образоването си в страната или в чужбина – съобщи началникът на РУО-Разград Ангел Петков. Той припомни, че целта на събитието е да се запознаят кандидат-студентите с възможностите за продължаване на образованието им, условията за кандидатстване, за обучение и реализация след завършване на висше образование, да направят разумен избор и да получат отлична подготовка за реализацията си.

Кандидатстудентската борса ще бъде отворена и утре, 25 февруари, от 10,00 до 14,00 ч.

Гости на откриването бяха и заместник областният управител Евгени Драганов и директорите на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева и на ЦПЛР ЦРД Даниела Куртева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *