18 ноември – 24 ноември 2019 г.

Кротка седмица откъм политически новини, а очаквахме повече.

Изгубилите мълчат, защото са изгубили, а спечелилите – защото май е толкова много тази наследена „работа, работа, работа“ или „батак, батак, батак“, че не знаят откъде по-напред да започнат.

Официално в понеделник стана ясно, че на първия назначен заместник-кмет, който май ще е и първи по ранг – Добрин Добрев – вече са прекратени пълномощията като общински съветник и на негово място в местния парламент влиза кметският наместник на Просторно Румяна Балтова.

Очакваното второ назначение пък стана полуофициално – Мирослав Грънчаров от „Демократична България“ се появи в коридорите на властта, а в неделя това бе обявено на сайта на ОИК, но на този на общината още не е.

Интересното на сайта на Община Разград е още, че третият заместник-кмет, който май-май ще е жена, може да го няма като назначение, но си има секретарка.

Чува се, че първата работна сесия на Общинския съвет ще е на 2 декември, проектът за правилник вече е качен на общинския сайт, на първо четене – нищо по-различно: групите могат да са от по двама съветника, а за заместник-председатели не става дума.

Дали на тази сесия ще има готова нова структура на Общинска администрация – не е ясно, като че ли – не, макар че примерно в Кубрат са сколасали с тая работа и на сесия в четвъртък, която е с дневен ред от 12 точки, е предвидено определяне на обща численост и структура на Общинската администрация.

Там интересното е, че макар досегашният кмет Алкин Неби от ДПС да спечели втори мандат, той го започва само с единия от досегашните си заместници, дали пък да не очакваме изненади с оглед на оказаната подкрепа от други политически сили.

Не следим изкъсо сесиите на останалите местни парламенти, ако имате поглед и ни споделяте, с удоволствие ще разпространим вашите мнения и позиции, но ни се видя малко странно едно решение на ОИК-Завет.

До комисията е изпратена информация, че избраният за съветник от ДПС Гюнеш Лютфи има две присъди за шофиране в пияно състояние и не е реабилитиран.

Комисията приема факта, че съветникът, който е и общински партиен лидер, не е реабилитиран, но счита, че той има право да бъде съветник.

Според едното съдебно решение той дори не е успял да даде качествена проба с дрегера, обаче ще взема решения за качеството на живота на хората в Завет.

Такива си ги избираме.

Никой не си избира родителите обаче, така и две момчета, чиито бащи се прочуха тази седмица с бой пред училищен салон.

Имали стара вражда и решили да дадат светъл пример на децата си.

Знаем кое е училището, но то няма нищо общо, затова няма да го споменавам

За истински пример на всички обаче е едно разградско предприятие – „Антибиотик-Разград“АД, което спечели първа награда в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ в раздел „Средна и голяма фирма“.

Похвално и дано повече разградски фирми се прочуват по този начин!

Хвала и на разградските таланти.

През тази седмица 17-годишната възпитаничка на класа по поп пеене в Центъра за работа с деца Пламена Петрова се завърна с поредно Гран При.

Нашето момиче е било най-малкото във възрастовата група, в която е участвало – до 22 години – но спечелило журито на конкурса за песни на българска фолклорна основа „Песен от извора“ в Стара Загора.

И вие да сте жури, и без да знаете че Плами ни е съгражданка, ако я чуете как пее „Зайди, зайди“, с две ръце ще гласувате за нея, гаранция.

Другото хубаво тази седмица бе десетата победа на „Лудогорец“ в първенството, „Локо“-Пловдив се опънаха, даже поведоха, но ги обърнахме въпреки съдийските грешки, които бяха и в двете посоки.

След мача футболистите раздаваха автографи върху новите 6 чешита календари, дойде и Фортуна, която донесе късмет най-вече на едно малко фенче с шуба на „Лудогорец“, като нали знаете онова суеверие за гълъбчето…ще го запомним това момченце и ще проследим футболната му съдба, защото смятаме да съществуваме поне още 24 години, колкото са ни изреченията тук.

6 Replies to “18 ноември – 24 ноември 2019 г.”

  1. За пореден път се убеждавам колко зла жена е таз журналистка, следя постоянно нейните извяви, но с такава злоба само тя пише, но човек който няма семейство няма къде да си избие гнева……………. Защо не напише нещо добро, защо трябва да е само критики, може би защото живота и е черен…..

  2. иванеееее тя твойта цял живот на хранилка в бялата сграда само етажите сменя.тоя опит нейния само г-жата монева го има.да я видим сега на кой етаж ще иде.сигурно ще я сложат пак секретарка в партиен офис докато и намерят подходящ етаж.

    1. Жужи, Жужи, самотата и тишината в спалнята те превръщат в завистлива и злобна жена! Спирам до тук, за да не премина границата на добрия тон…?!

  3. Радке, престани да пишеш глупости! Всички знаем какви са ти отношенията с кмета Бояджиев, но с това твое близане прекаляваш! От къде знаеш какъв е “батака” оставен от предишното ръководство, да не би да имаш достъп до архива на общината?! Аз съм по склонен да мисля, че поради липса на опит, новото ръководство още не знае къде се намира! А от ремонти на кабинетите, не им остава време да се захванат с работата!

      1. Ти си толкова Карл Йохансон, колкото аз съм Фридрих Енгелс! Но червените боклуци винаги сте си играли на партизани с фалшиви имена! Страхливци! Той бил Тодор, ама му викали Янко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *