От РЗИ потвърдиха, че вече има първи ученически клас под карантина, общо новите положителни случаи с COVID-19 са 3

Коронавирус

Нови три потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 06.10.2020 г.  – съобщават от пресцентъра на Областна администрация въз основа на данни от РЗИ-Разград. Прессъобщението потвърждава информацията на Разград24/7 за първи карантиниран клас, която оповестихме по-рано днес с източници от образователната сфера.

Двама от заболелите са от областния център Разград, а третият случай е от с. Дянково, община Разград.

Заразените в Разград са момче на 15 години и жена на 56 години, а в Дянково е жена на 59 години. Трите случая са установени след изследване на респираторен материал в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Резултатите от направените PCR-тестове са били положителни. Само жената от Дянково е съобщила за придружаващо заболяване – артериална хипертония. И тримата заболели нямат клинична симптоматика. Оставени са в домовете си с предписание за 14 дневна изолация.

След проведеното незабавно епидемиологично проучване е установено, че заразеното момче е  ученик в НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград. Съгласно инструкциите на МЗ, учениците от същата паралелка, които са били в контакт с него два дни преди вземането на пробата за PCR теста, са поставени под задължителна карантина в домашни условия и медицинско наблюдение от ОПЛ, за срок от 14 дни. В училището е извършена пълна дезинфекция.

Разград24/7 припомня, че още един от потвърдените случаи е в образователната сфера – на учителка в ОУ”Васил Левски”. Там също са извършени допълнителни дезинфекции и са предприети противоепидемични мерки, не са е наложило да бъдат карантинирани ученици или други учители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *