17 февруари – 23 февруари 2020 г.

Как само ни се щеше да можем да започнем обзора на седмицата с радостни възгласи от взета точка от „Интер” в първия им мач с „Лудогорец”, но уви, ще се ограничим с класическото люпкопетровичовско „Играли сме добро, али сме немали шанса”.

Е, не беше само липса на шанс, а и на класа, но все пак няма от какво да се срамуваме, твърде добре стояхме срещу този европейски колос.

70 минути удържахме нашата Шипка, обаче влезе Лукоку и ся си….(Влади Стоянов да попълни многоточието).

То като се замислиш,  ако „Интер” играеха срещу сборен отбор от цялата Ефбет лига без „Лудогорец”, ама начело с Футболиста на 2019-та, как му беше името, резултатът още в 20-тата минута щеше да е 0/:2, а после ефбетците щяха за започнат да ритат и съдията да мята червени картони.

Мачът в Разград ще се запомни с две неща: прекрасната хореография и първата поява на VAR по българските земи.

Първото естествено бе съпроводено от неадекватност от българските спортни мисирки, на които готите им се привидяха като викинги, а второто хич не се оказа в наш интерес.

То не стига, че ни биха, ами сега ще треперим да не ни заразят момчетата с коронавирус, заразата стигна и до Италия и мачът-реванш щял да се играе при закрити врата, а нашите фенове, които са си купили самолетни билети за Милано, ще трябва да пият една студена и скъпа разградска вода.

Тази седмица се изясни една мистерия, която ни вълнуваше от близо месец – кой спечели джакпота от над 6 милиона лева.

Оказа се собственик на магазини от типа „За 1 лев”.

Сега някои изразяват съмнение пуснал ли е фиша, купил ли го е, ама важното е, че от тотализатора са му превели милионите.

Можеше да почерпи да речем с еднодневна промоция в магазините си, но ще го извиним, че не е имал добър пиар под ръка.

Ама лошо се прочу Кубрат през тази седмица – с едно момче, което бие момиче в парка, а негов приятел снима и подстрекава.

Всички недоволстват какво направили институциите или не направили институциите, ама също така всички чакаха директорката на училището, в което учи побойникът, да подаде сигнала.

Как пък един активен фейсбукър не се обади на 112, а потрошиха клавиатурите да философстват и да се заканват.

Нищо против философстването и жалбите срещу институциите, ама първо изпълни своя граждански дълг – сигнализирай полицията – и ако тя не реагира, тогава имаш пълното право да недоволстваш.

От Кубрат дойде и политическата новина на седмицата – рокадите в ДПС продължават.

Освен, че млади кадри поемат общинските структури, изскочи и първата номинация за нов областен лидер.

Може би в ДПС въвеждат правило кметовете да не са и партийни лидери и това да е причината за ротациите, обаче пак е интересно – 25-годишен ще ръководи общинска структура, а пък банкер без изявени досега политически амбиции – областната структура.

А портретът от стената ги следи, това е явно другата тенденция в партията с почетен председател – Ахмед Доган да присъства с портрета си на партийните форуми.

Гледаме, че се извисява и на конференцията на младежкото ДПС в Исперих, където властта се е предала по наследство – от батко на по-малкия брат.

С още една спортна новина да завършим.

Правнучката на борческата легенда Лютфи Ахмедов тръгна по стъпките на своя родственик и спечели първия си медал за клуба, носещ името на нейния прадядо.

13-годишната Ягмур Шен е с двойно гражданство, живее със семейството си в Турция, но е избрала да се състезава за отбора от родния град на фамилията.

И без това последните години жените в българската борба са далеч по-убедителни от мъжете, ще очакваме още по-големи успехи от наследничката на автора на прословутата фраза „Рънътъ прай бурбътъ”.

 4,109 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *