17 август – 23 август 2020 г.

Разград

Е, няма да ви се наложи да четете обзор от 50 изречения.

Обещахме го миналата неделя, ако в понеделник гражданите,  участващи в дискусията за миризмите в Разград, са повече от 20.

Надценихме гражданското общество – залата се понапълни, но гражданите бяха цифром и словом 11 (единадесет) – като един футболен отбор.

И това беше в началото, защото половината, след като се изказаха, си тръгнаха.

Горе-долу толкова бяха и официалните лица – почти всички ангажирани с темата институции и икономически субекти – се отзоваха на поканата на Община Разград.

Странно изглеждаше отсъствието на представител на РЗИ, ама те са заети с борба с Коронавируса и подготвяне на съдържателни прессъобщения по този повод.

Това, което направи добро впечатление, бе присъствието на общински съветници, май бяха повече от гражданите дори.

Това показва ангажимента им към проблемите на хората, от които са избрани.

В тази връзка озадачи отсъствието на представители на ДПС, които пък се оказа, че заедно с ГЕРБ са вносители на искане за провеждане на извънредна сесия на Общинския съвет утре по същия повод – миризмите.

За там стана ясно, че са поканени част от същите участници – кмета, областния управител, представител на РИОСВ, та се чудим дали да не хванем още един бас, че темата силно ще се политизира и ефектът даже и нулев няма да е, а още повече ще обезвери хората, че проблемът може да бъде решен.

Засега везните накланят към прилагане на варианта, който областният управител предложи преди 2 години, но тогавашната местна управа така и не внесе на сесия.

В този контекст бе любопитно изказването на бившия кмет, че с мониторинг от 4-5 станции няма да стане, а трябва да са поне 20, за да има реална полза.

Това прозрение явно го е получил след изборите, понеже имаше 4 години да го реализира – таман по 5 станции на година, тогава 5 струваха към 50 000 лева, можеше от парите, с които не бе ремонтирана „Странджа”, да се вземе примерно.

Тя ситуацията със „Странджа” направо стана драматична – не стига, че новото общинско ръководство обяви обществена поръчка за ремонт на най-разбитата част от булеварда, ама и на останалата част обновиха маркировката, а това такава дискусия предизвика, че ум да ти зайде.

Понамаляха рязко критиките срещу „Лудогорец” от неговите си фенове.

Нормално – взе да се връща на пътя на победата, а това започва да става, след като лека-полека започнаха да се адаптират новите футболисти.

Ами не са един-двама, погледнете си календара на „Лудогорец” за 2020 г., общо 9 футболисти от снимката вече не са в Разград, това си е цял отбор.

Най-доброто престои – какъвто е девизът на клуба.

Неприятното е, че не можем да ги подкрепяме в евромачовете – УЕФА при всичките й кусури спазва противоепидемичните правила и не допуска публика на стадионите.

Че то представете си, влизаме в групите на Шампионската лига, ние с цикламените екипи се падаме с „Барселона” с розовите фланелки, то сега не е много актуален тоз отбор с оглед последния си резил, ама все пак – идват Меси и Суарес в Разград и не можем да ги видим, освен да им направим серенада пред хотела, не че не можем – кючекът „Вамос, Барса” е лесен за разучаване – текстът се ограничава до заглавието.

А иначе този COVID-19 ни разката фамилиите.

Тази седмица дадохме 12-та жертва, а общо заразените в Лудогорието от началото на пандемията станаха 150.

И докато вирусът ни напада, ние започнахме да гледаме в паничките на докторите.

Изведнъж стана черен директорът на исперихската болница, сякаш сам си е определил  заплатата и не работи в дружество – общинска собственост, пък да не говорим за професионалните му качествата, които са безспорни за всички, имали и най-малък досег с него.

Неблагодарна общност сме и това е, щом тази седмица в коментари в социалните мрежи завидяхме на кучетата от приюта за площадката им за разходка.

А наскоро се открива и хотел за домашни любимци в клиника „Ветконсулт”, представяте ли си?

Домашните ни любимци ще живеят все по-европейски, а ние ще завиждаме и мразим все така по български, да не кажем разградски.

 2,745 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *