“Под чинара” – премиера и актьорски юбилей на сцена

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев  и заместник-кметът Добрин Добрев бяха гости на откриването на новия театрален сезон на Театрално-музикален център-Разград, който започна със спектакъла „Под чинара” с режисьор Орлин Дяков.  Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

След представлението г-н Бояджиев поздрави трупата на ТМЦ-Разград, отправи и специални поздравления към актьора Веселин Борисов, който празнува 50-годишен юбилей. Кметът пожела на юбиляра нови още по-хубави и запомнящи се роли, връчи му поздравителен адрес, букет и подарък – картина.

Спектакълът е посветен на Веселин Борисов, който изигра ролята на мъдрия Кючюк Хасан, който разказва  истории с поучителни финали в пиесата по текстове на Димитър Подвързачов. В спектакъла участват още: Марияна Бранкованова, Евгени Стефанов, Николай Сяров, Иван Иванов, Зехти Бамов и Росица Кехайова, както и танцьорите и оркестъра на ТМЦ-Разград. Сценографията е на Теодор Даскалов, а хореографията на Зехти Бамов и Виолета Желязкова.

За премиерата, провела се при спазване на противоепидемични мерки във връзка със световната пандемия COVID-19, театралната трупа получи кошници с цветя от: Кмета Денчо Бояджиев и председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, от Областния управител Гюнай Хюсмен, от ДТ”Сава Огнянов”-Русе, от Капански ансамбъл-Разград, а всички участници в спектакъла получиха цветя от директора на ТМЦ-Разград Тодор Мадолев.
Поздравления получи и рожденичката в днешния ден Виолета Желязкова.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *