Дете на 1 година – сред новите положителни случаи на COVID-19

Коронавирус

Дете на 1 година е сред новите положителни случаи на COVID-19 – става ясно от информация от Областна администрация-Разград, базираща се на данни от РЗИ-Разград. От здравната инспекция този пък са направили обобщение на почти цяла седмица от дейността си по отношение на установяването на случаи на световната пандемия. От справката не става ясен полът на детето, нито дали е родственик с някои друг от заболелите, може само да се предполага. Този път обаче поне общата цифра заболели съвпада с тази от националния регистър.

И така според РЗИ-Разград от 4 до 8 септември в Лудогорието са регистрирани 7 положителни случаи на COVID-19.

На 04.09.2020 г. са регистрирани два потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Първият от тях е жена на 78 г. от село Благоево, община Разград. Тя е потърсила е медицинска помощ на 03.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатор на отделението по пневмология и фтизиатрия . Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен.  Жената  има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония  II степен.

Вторият случай е жена на 60 г. от гр. Исперих, община Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Предписана й е домашна изолация за 14 дни. Заразената има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония  II степен.

На 06.09.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград.

Първият от тях е жена на 70 г. от град Цар Калоян, община Цар Калоян. Потърсила е медицинска помощ на 04.09.2020 г. в МБАЛ – Разград, където е хоспитализирана в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразената има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония  II степен.

Вторият случай е жена  на 28 г. от град Разград, община Разград. Взет й респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Предписана й е домашна изолация за 14 дни. Заразената не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е дете на една година от град Разград, община Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Детето е без клинични оплаквания. Предписана му е домашна изолация за 14 дни. Няма придружаващи заболявания.

Четвъртият случай е мъж на 42 г. от село Севар, община Кубрат. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Здраве – 99“ ООД – град Русе /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Предписана му е домашна изолация за 14 дни.

На 08.09.2020 г. е регистриран един потвърден случай на COVID-19.

Случаят е мъж на 78 г. от гр. Цар Калоян, община Цар Калоян. Потърсил е медицинска помощ на 05.09.2020 г. в МБАЛ – Разград, където е хоспитализиран в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразеният има следните придружаващи заболявания: бронхиална астма, мозъчно-съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност и паркинсонова болест.

РЗИ – Разград информира, че към днешна дата общият брой на регистрираните случаи от COVID-19 в област Разград е 168, от тях активните са 21, на домашно лечение са 13 заболели, а хоспитализираните лица са 8.

За миналата седмица са оздравели 3 заболели от коронавирус жители от област Разград, няма починали лица, новорегистрираните случаи са 12, общият брой на поставените под карантина е 30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *