16-22 септември 2019 г.

Голям кеф тази седмица с нашия „Лудогорец”!

Та кой е очаквал, че може отбор от малък град в Североизточна България да изплющи такъв звучен шамар на победителя в турнира Лига Европа(тогава Купата на УЕФА) преди три петилетки?

Сигурно и Кешеру не го е сънувал това, а пък самозабравилите се братушки – хич.

Ама много ни върви с тези румънци, Моци ни вкара сефте в групите на Шампионска лига, а пък Кешеру с трите гола е първият футболист от българското първенство, обявен за №1 на кръга в евротурнир.

Да вкараме и патриотичната нотка, че в идеалния отбор на кръга има и още един футболист от „Лудогорец” и то българин – Антон Недялков, а в този отбор само „Арсенал” имат повече играчи – 3, останалите са с по един.

Да си пожелаем възкръсването на „Лудогорец” да не е било само за този мач, да продължи с победите в „Лига Европа” и догодина да посрещаме в Разград я „Арсенал”, я „Рома”, я „Манчестър Юнайтед”.

Може да ги посрещнем с хляб и сол.

Както посрещаха в събота в Каменово на Празника на хляба и плодородието – чудесна традиция, която заслужава да се поддържа, нищо че на нея селският кмет не се появи, обаче пък местното читалище бе уважено от областния управител Гюнай Хюсмен и общинския кмет Алкин Неби.

Те влязоха в индиректен спор кой е с по-голям принос за извършването на ремонта на пътя Разград-Кубрат, ама тая тема, макар и вече изтъркваща се, ще е дъвка на предизборната кампания в Кубратско, то се разбра вече.

Докато сме на Кубрат да кажем, че там се регистрираха двама основни играчи за кметския пост, вече може и с имената да се обявят – д-р Денислав Белинов от Земеделски народен съюз е отдавна калесван за тази длъжност и има симпатиите на местните хора, Алкин Неби от ДПС пък имаше малко повече от половин мандат да се докаже какво може.

В Исперих също двама основни кандидати излязоха с имената си – изненадващо настоящият кмет Бейсим Руфад се явява от същия Земеделски съюз, а не чрез Инициативен комитет, вече е регистриран и кандидатът на ДПС Белгин Шукри.

В Разград всички явно чакат последния срок – 24 септември – и засега само Денчо Бояджиев от БСП има удостоверение от ОИК, че е кандидат-кмет.

Малко ще се върнем на „Лудогорец”, че има общо с местните избори.

Победителят в тях ще трябва да продължи или не съдебна битка с шампионите за данък сгради на помещенията в границите на стадион „Лудогорец Арена”.

Процесът в Административен съд-Разград започна през тази седмица и е уникален за страната, тъй като концесията на стадиона е първата подобна процедура в страната, останалите стадиони са или общински или държавни и нямат много екстри.

Според Закона за местните данъци и такси спортните игрища са освободени от такъв налог, общинарите обаче искат 46 000 лева данък за постройките, които според футболните хора имат спомагателен характер  за спортния обект.

Делото бе отложено за 17 октомври, обаче може и да продължи след изборите.

Да завършим с още две добри новини.

54 първокласници повече в сравнение с миналата година  прекрачиха за пръв път училищния праг в понеделник.

Да се надяваме, че няма скоро и бързо да заминат с родителите си нейде в странство, че често така се случва и да пожелаем успешна учебна година на над 11 000 ученика в Лудогорието.

А другата добра новина е добра повече за младите хора.

Скоро на 7 обществени места в Разград ще има безплатен WiFi.

Разград е сред градовете, които получават безвъзмездно средства за безплатния интернет от Европейската комисия.

Така че, ако се задържи по-топличко, може следващият обзор да го напишем под вековните дървета в парка и да го качим на сайта Разград24/7 с безплатен интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *