16-22 декември 2019 г.

През тази седмица правителството отпусна над 5 000 000 лева на общините в Лудогорието за ремонти на улици и пътища.

Фокусът на коментарите попадна върху това на кого не са отпуснати пари и мнозина се затюхкаха, че на червения кмет на Разград Бойко Борисов нищо не дал, ама дали да не обърнем погледа си малко и да видим на кого всъщност Борисов даде пари.

Че на ДПС, не е ли ясно.

И в последното село, описано в ПМС-то, управлява ДПС, няма да се изненадаме, ако и котките в Кубрат, за чийто приют се дават 100 000 лв., и те са ДъПъСъ(цитат Карадайъ).

И какъв е изводът, уважаеми разградчани – ако бяхме гласували за д-р Апти, „Странджа” вече щеше да е позлатена.

А по-сериозният извод е за това Кой всъщност управлява тази държава.

В Разград поне е ясно – червените и сините управляват, внасят докладна с едни и същи предложения за намаление на Данък МПС, гласуват си заедно и с още две малки партии и всички са щастливи, най-вече шофьорите.

Без ГЕРБ и ДПС, които нищо не могат да прокарат в Общинския съвет и по тая причина понякога хич и не участват в гласуването.

Мислехме, че сме ги пратили в местния парламент решения да вземат, пък то било, за да гледат мача отблизо.

Като казахме мач, предлагаме отсега да се организира едно изнесено заседание на Общинския съвет на 27 февруари догодина в Милано.

Няма тука да се даваме на Кубрат с тяхната сесия в морски хотел 4 звезди, а така и така към 90% разградските съветници са сериозни фенове на „Лудогорец” и трябва да подкрепят отбора навсякъде, поне да съчетаем полезното с приятното, що пък да не се приеме бюджетът в световната столица на модата.

Иначе „Интер” е доста висока топка, всички сме наясно, но самият факт, че ще ни дойдат на крака в Разград, е огромна чест и истински кеф.

А и билетите са на поносими цени за такова събитие  – между 50 и 90 лева.

Съветниците и футболът имаха допирна точка тази седмица – Петричев лично защити на сесия предложението на братя Домусчиеви за ново име на стадиона „Хювефарма” и 31 съветника гласуваха „за”.

Не участваха в гласуването само едни други братя – Моневи, обясниха това с резултатите от анкета във фейсбук, където се създаде напълно излишна истерия относно името на спортното съоръжение.

„Лудогорец” се появи и в Художествената галерия с три картини на Орхан Исмаил, посветени на шампионите.

Най-впечатляваща беше тази на голмайстора и любимец на публиката Клаудио Кешерю, нарисуван във вихъра си, отправяйки удар към противниковата врата с левачката си.

Румънецът видя картината по интернет и се впечатли, нарече я „невероятна”.

Невероятни са и децата на Разград – 105 от тях през годината са спечелили призови места от конкурси и състезания в областта на изкуствата и спорта.

За пета поредна година получиха признание за труда и таланта си от Община Разград – парични премии, общо 20 000 лева.

Това е една добра практика, която стартира от по-предишното управление, продължи и се разви при предишното, явно остава и сега, дано не прекъсва, защото децата на Разград заслужават уважението на възрастните.

Възрастни, които ги учат пък, също получиха признание, и то далеч зад границите на Родината.

От Международните училищни награди „ISA Dubai” разградското ОУ”Ив.С.Тургенев” получи наградата „Най-квалифициран педагогически персонал”.

При това тургеневци за втора година са призьори в този конкурс, през 2018 г. отличието бе за „Най-добро училищно управление”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *