155 секции в 3 общини и 16 села отвориха за балотажа

155 избирателни секции вече отвориха в изборния ден – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Втори тур на местните избори се провежда в 3 от 7-те общини на областта – Разград, Исперих и Кубрат, както и в 16 населени места. Най-много са селата, които все още нямат избран кмет в Исперихско – Белинци, Вазово, Драгомъж, Райнино, Тодорово, 4 са в община Разград – Дянково, Осенец, Раковски, Ясеновец, 3 в Кубратско –  Беловец, Севар, Сеслав, 2 – в Лознишко – Каменар и Ловско, 1 в Заветско – Брестовене. Балотажи няма в община Цар Калоян, там на първи тур бе избран както общинския кмет, така и кметът на единственото село с избираем кмет в общината Езерче.

Най-интересна е ситуацията в село Каменар, където на балотаж са двама братя. 3 гласа не са стигнали на Левен Илианов Емилианов от „Демократична България – Обединение”(ДА България, ДСБ, Зелено движение), за да победи още на първия тур, получил е 127 гласа, с 98 гласа е брат му Емилиян Илиянов Емилиянов, който е кандидат на ДПС.

И за втория тур в Общинските избирателни комисии няма регистрирани социологически агенции, които да извършват екзит пул след затварянето на изборните секции, така че резултати от вота ще очакваме от щабовете на кандидатите и от комисиите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *