Куиз Състезания – Разград празнува първия си рожден ден

Празничното издание на Куиз Състезания-Разград се проведе вчера в Пица салон „Болярки“ по повод 1 година от провеждането на турнири от интелектуалната игра, организирани от  Атанас Мичев.

Водещи на състезанието бяха Християна Наковска и Александър Златков. Да почетат рождения ден на състезанието взеха участие  70 състезатели, разпределени в 9 отбора.  Състезанието се проведе в 5 кръга с по 10 въпроса във всеки кръг. По случай рождения ден на играта, организаторът беше осигурил рекламен химикал, магнит и тефтер с логото на Куиз състезания – Разград. На участниците бяха раздадени и над 20 книги, осигурени от спонсорите на играта. За доброто настроение на участниците беше подготвена и музикална програма от водещата на състезанието Християна Наковска.

На първо място се класира отбора на Бели Лом-Дряновец с капитан Христо Колев,на второ място се нареди отборът на Орлите с капитан Петър Петров, а на трето място –  отборът на Совите с капитан Пламен Петров.

Куизът е състезание тип викторина, в което участниците се състезават отборно. Един отбор се състои от 4 до 7 човека. В играта могат да се запишат и участници без отбори, като те биват присъединявани към някой отбор, в който още има свободни места или се сформира нов. Играта се състои от няколко кръга, в които отборите трябва да отговорят на най-различни въпроси изцяло на енциклопедична тематика за определено време. Един от кръговете може да бъде с предварително зададена тема, която се обявява в края на всяко състезание от отбора, събрал най-малко точки. С цел играта да бъде по-предизвикателна и забавна в единия кръг  са включени аудио и видео въпроси. Всеки верен отговор носи определен брой точки. На база събраните точки,  се прави класиране на отборите и се награждават. Раздават се и много индивидуални награди за най-активните участници под формата книги. Всеки отбор заема една маса от заведението, след което водещият раздава лист с въпроси и обявява началото на играта. В рамките на определеното време съотборниците се консултират помежду си и всеки, който знае верния отговор, го записва на своя лист. След изтичане на времето, водещият събира листите, проверява ги, след което започва да обявява верните отговори.

За първи път играта се организира в България в София през 2001 година от служители на Британския съвет, които популяризират играта у нас. От тогава насам, играта става много популярна особено в градове като София, Пловдив, Варна, Русе и други. Провеждат се Национално и Европейско първенство по КУИЗ.

В Разград играта набира все по-голяма популярност и в нея вземат участие средно по 70 състезатели. Организаторът Атанас Мичев си сътрудничи и обменя опит със своите колеги на подобен тип състезания от Варна, Русе, Велико Търново и София. Всичко това допринася за поддържане на доброто ниво на куиза в Разград и бързо завладява участниците с интересните си и нестандартни въпроси от всички сфери на нашия живот. В съставянето на въпросите и организацията на играта, съвместно  с организатора може да участва всеки наш съгражданин,който проявява желание.

Мичев успя да популяризира играта и град Шумен  където с негово съдействие се провежда Куиз от месец февруари тази година. По предложение на участниците е взето решение да се провеждат и състезания с благотворителни каузи. Първият такъв е проведен през месец септември 2019 под надслов: „Да помогнем на ученик в нужда“, на който се събраха 420 лв. С тази сума са закупени 6 ваучери за учебни материали, които са предоставени на нуждаещи се ученици. Вторият благотворителен куиз се проведен през месец декември 2019 г. и събраните средства в размер на 350 лв, подпомаганата кампанията: „Бъди човек-Подари коледна вечеря на човек в нужда“. Организаторът и участниците взеха решение тази година през месец септември пак да бъде проведен благотворителен Куиз.

Играта се провежда веднъж в месеца, а поради големия интерес от скоро се провежда и по два пъти, когато има желаещи.

Нека всички любознателни хора се чувстват поканени на следващото ни мероприятие в Разград,което ще се проведе на 31 август 2020г.

За повече информация и записвания за участие можете да посетите фейсбук страницата: „КУИЗ Състезания-Разград“.

Организаторът участниците благодарят на своите спонсори, които направихте техния празник още по-вълнуващ. Наградите и рекламните материали бяха осигурени от:

  • Инокс ООД гр. Разград
  • Хладилно Консервен Комбинат АД гр. Исперих
  • Пица салон “Болярки”
  • Издателство Изток-Запад
  • Издателство Нов Човек
  • Издателство Ерго
  • Издателство Рива
  • Издателство Кибеа
  • Иво Стоянов – Историк
  • Издателство Черно и Бяло
  • Издателство Слънце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *