150 малки фотографи участваха в конкурса „Моят лаещ любимец“, награждаването е в събота в Приюта за бездомни животни

150 малки фотографи от цялата страна изпратиха над 250 снимки за участие в конкурса „Моят лаещ любимец“ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Фотонадпреварата бе организирана от Община Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета в Разград. Всеки от участниците на възраст между 7 и 18 години имаше право до 5 май да изпрати до 2 снимки на куче. Ако няма такова, можеше да се възползва от възможността да заснеме кадър в Приюта за бездомни животни.

Освен от Разград и съседните общини в областта, в конкурса се включиха млади фотографи от Варна, Кърджали, Перник, Царево и други населени места от цялата страна.

Творбите бяха разделени в две възрастови групи и днес жури в състав: Радка Минчева – гл. експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ в Община Разград; Анита Стефанова – художник и графичен дизайнер и Любомир Коцев – фотограф и графичен дизайнер – определи най-добрите фотографии.

Призьорите ще бъдат уведомени по телефона или електронна поща и заедно с останалите участници са поканени на церемонията по награждаване в събота, 14 май, от 11,00 ч. в Приюта за бездомни животни, който се намира на адрес: Разград, ул. „Костур“30. Наградите за победителите са осигурени от: „Фарма тийм”ЕООД, „Хрус-хрус”, ПФК”Лудогорец 1945”, „Ветконсулт”, „Алфа” и „Вива Вет”. Изненади ще има не само за победителите, а и за останалите участници в конкурса, които дойдат на награждаването.

Изложба с творбите на малките фотографи ще бъде подредена в Градския парк на 4 юни, като част от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка“, който Община Разград организира за Деня на детето 1 юни.

Имената на победителите може да видите на сайта на Приюта за бездомни животни ТУК.

 

 

 2,910 total views,  10 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *