15 февруари – 21 февруари 2021 г.

Малко ни е трудно тази седмица да намерим добрата новина, затова ще я повторим от миналата, с развитие, разбира се.

На извънредна сесия общинските съветници от Разград единодушно приеха докладната, която отваря вратите на „Биовет” към нова инвестиция за 400 милиона лева в региона – във фотоволтаици.

Е, не мина без въпроси и коментари от опозицията от ГЕРБ, ама дори и тя не посмя този път да се противопостави открито на инициатива, която ще донесе само позитиви за региона.

Обаче опозиционерските питанки станаха повод за изпускане на нерви, минало малко незабелязано, но останало във видеозаписа на сесията, а и в протокола от заседанието.

То верно, че трудно ни намират на картата, ама чак пък да сме „загубено градче” и след тези думи да се надяваш на пети мандат за общински съветник или нещо повече, трудна работа.

Каузата не беше ли друга?

Като почнахме с политика, да продължим.

Що така се срамят политическите партии да си обявят кандидат-депутатите, то време не остана, а продължаваме да знаем само един водач на листа и да се досещаме за още няколко.

Цветанов поне си откри офис през тази седмица, малък, и не се напълни с познати лица, ама пък знаеш ли, може и да стане интересно?

Отчете се пред обществеността писмено в 90 страници Областният управител Гюнай Хюсмен, остави въпроси за решаване на наследника си, обаче нищо не каза за продължението на своята политическа кариера.

Явно ще се чака 2 март – датата, на която приключват регистрациите на листи в Районните избирателни комисии, ако ЦИК не реши нещо друго де, понеже за консултациите за секционни комисии внезапно промени сроковете, че иначе ваксинациите на членовете тези комисии щяха да се случат след изборите.

А, ваксинациите – цяло чудо е, че сме горе-долу добре с темпото на ваксиниране, а и с броя заразени – също, като се има предвид „перфектната” организация на всякакви дейности на РЗИ.

Само за 2 дни оттам обявиха отварянето на 3 имунизационни кабинета, от които единият – час и половина, след като беше затворил, а другият – 20 минути преди да отвори.

Добре, че д-р Заргар открай време е създал добра организация в исперихската болница, та поне там хората си знаеха и пред кой кабинет да отидат, кога точно, да си носят лични карти и медицинска документация, ако имат някакво заболяване.

Иначе кампанията си беше: бягайте да бягаме да се ваксинираме, даже не знаем точно с каква ваксина.

Че те дори овцете знаят с какво ги ваксинират ветеринарните лекари, е, стопаните им са уведомени де, или ще кажете – Четящият В Нива Писма От Рейтингова Агенция нали знае, на овцете за какво им е.

Може много Ковид-ни да нямаме, обаче в полицейския бюлетин пълно с нарушители на мерките.

Един управител на нощно заведение даже преспа в ареста за организиране на парти за Свети Валентин, а само тази седмица 5-6 карантинирани не бяха открити в домовете си.

Пак в полицейските бюлетини имаше нещо забавно, ама не и за потърпевшия – ловец се самопростореля в Кубратско, сачма рикоширала в близко дърво и се спряла в ръката му.

Иначе всичко си било законно – и пушката, и ловния излет, ама де са тия рикошети, като излязат бракониерите, а?

Като стана дума по-горе за кариера – тази седмица като титуляр встъпи в длъжност нов директор на Общинското предприятие „Общински пазари”.

Е, не съвсем нов, изпълняваше длъжността през последните 10 месеца, а сега спечели конкурс, ама споменаваме Айлин Джеляйдинова заради тези, които твърдят, че в общината работят само пенсионери.

Понеже е дама, няма да напишем възрастта й, ама можете да видите снимката й по информационните сайтове, има доста време до пенсия.

Добрата новина от спорта са осемте медала, които спечелиха от републиканско състезание колоездачите от СКК”Спринт”-Разград, ами много са добри.

А недобрата новина от спорта са осемте гола, които „Лудогорец” вкара за една седмица.

Поздравления за Кешеру, че е автор на повече от половината – 5, обаче от тия голове само 3 точки ни влизат в актива.

Разочароващ мач с „Локо”-Пловдив, от който само двукратният футболист на годината, както там се казваше, успя донякъде да си защити титлите с един доста хубав гол във вратата на „Лудогорец”.

Но все пак още нищо не е загубено, затова завършваме с една малка мечтичка – другата седмица да започнем обзора с една сладка победа над отбора, който опитва да се спаси от тирето си.  15 февруари

 2,582 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *