15-годишен с COVID-19 в разградската болница

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 01.08.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на заразен с COVID-19 жител на област Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Това е юноша на 15 г. от град Разград община Разград. Потърсил е медицинска помощ на 31.07.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализиран в отделението за инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

Към 3 август 2020 г. общият брой на регистрираните случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград е 106, според националния регистър са с 8 повече – 114.

От РЗИ уточняват, че 20 от случаите са активни, под домашно лечение са поставени 12 лица, а хоспитализираните са 8.

За изминалата седмица оздравелите в областта ни са 11, един е починал, а новорегистрирани случаи на заразени с COVID-19 са 4 лица, според Националния регистър са 7. Общият брой на поставените под карантина лица в област Разград е 178.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

 3,147 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *