15 години затвор за пастрок, изнасилвал и блудствал с доведената си дъщеря

Разградският окръжен съд призна за виновен 54-годишния Събин Д. по обвинения за изнасилване и блудство, в условията на продължавано престъпление, като употребил за това сила и заплашване.Това съобщават от пресслужбата на съда.

Престъпните деяния са реализирани в периода от юни 2014 до септември 2018 г.

Жертва на престъпните посегателства е доведената му дъщеря, която към момента на началото на продължаваните престъпления е била малолетна, а понастоящем е непълнолетна. За двете тежки умишлени престъпления мъжът получи едно общо наказание от 15 години “лишаване от свобода“ при строг първоначален режим на изтърпяване. Той ще трябва да заплати на пострадалата обезщетение в размер на 50 000 лева за причинените от деянията неимуществени вреди.

През 2014 г. подсъдимият и майката на пострадалото момиче се запознали чрез Фейсбук и скоро заживели заедно в жилище под наем в град Гълъбово. С тях заживели и трите деца на жената от първия й мъж – момиче и две момчета.

През юни същата година момичето се разболяло и останало в къщи. В квартирата бил и подсъдимият. Чрез използване на сила и заплахи изнасилил детето. Изнасилванията и блудствените действия продължили до март 2016 г., когато всички се преместили да живеят в дома на подсъдимия в разградско село. И там продължил против волята й да се съвкуплява и да осъществява блудствени действия с нея до месец септември 2018 г.

Класната и директорът на училището, което момичето посещавало, се усъмнили, че се случва нещо нередно. Подозренията им се засилили от постоянното присъствие на подсъдимия пред училището. Те насочили детето към специалист, който да му окаже психологическа подкрепа, а със заповед на Дирекция „Социално подпомагане“ – Разград било изведено от дома си и настанено в кризисен център за деца.

Присъдата на Окръжен съд-Разград подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

 3,241 total views,  4 views today

One Reply to “15 години затвор за пастрок, изнасилвал и блудствал с доведената си дъщеря”

  1. Браво на учителите !!!! Много добре са постъпили и са си свършили работата. Отлично!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *