Адвокат е новият шеф на Екоинспекцията в Русе

Анатоли Станев е новият директор на РИОСВ-Русе, считано от 5 август. Това съобщават от пресслужбата на екоинспекцията, която контролира спазването на екоизискванията на територията на областите Русе, Разград и Силистра.

Анатоли Станев е назначен със заповед на  министъра на околната среда и водите след проведен конкурс, в който са участвали 5 кандидати, до втория етап са стигнали двама..

Той е юрист, роден е на 4 март 1971 година.  Завършил е АГ „Гео Милев“ в Русе и Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Юрист по професия, с дългогодишна практика. Бил е съветник в Общински съвет – Русе в мандат 2007-2011 г. от ПП“Северна лига“ и член на две постоянни комисии, на едната от които зам.-председател.

 

От пресслужбата на РИОСВ-Русе разпространиха и благодарствено писмо до медиите от досегашния шеф на екоинспекцията Любомир Атанасов. Ето неговият текст:

„Уважаеми дами и господа,

Бих желал да Ви благодаря най-сърдечно за добрата съвместна работа  през годините. Отразяването на проблемите на околната среда винаги е  била важна част от ежедневието на екоинспекцията. Отнасям се с уважение към усилията Ви да отразявате безпристрастно въпросите, които касаят здравето на хората и опазването на българската природа!

Пожелавам Ви крепко здраве, спокойно лято  и по-позитивни  новини. 

инж. Любомир Атанасов“

 871 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *