Капанският ансамбъл зарадва разградчани с концерт на открито

Капанският ансамбъл зарадва разградчани с концерт на открито пред Общинския културен център тази вечер – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Публиката, спазваща социални дистанция, аплодира песните, танците и мелодиите, подготвени от Капанския  ансамбъл под ръководството на директора Кънчо Върбанов през последните 2 месеца, откак бяха отменени мерките на извънредното положение. На творби на авторите Румян Занев, Цветан Цветков, Цветан Георгиев, Йордан Данев и Владислав Джибаров се насладиха разградчани на площада.

Още с първите трели част от зрителите се хванаха на хоро, а малките деца опитваха да хванат стъпките на танците през по-голямата част от концерта.

Предимно капански и хърцойски ритми звучаха пред Новия театър, но имаше и мелодии от други етнографски области.

В публиката на концерта на Капанския ансамбъл бяха и заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, а Кметът Денчо Бояджиев изпрати кошница с цветя.

Концертът разведри ежедневието на жителите на Разград, които очакваха през този месец да се проведат две мащабни събития от Културния календар – Капанският събор и Панаирът на киселото мляко, но те бяха отменени заради противоепидемичните мерки в страната, свързани с разпространението на COVID-19.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *