Десет млади влогъри от Разград към връстниците си: „Да си правонарушител не е яко!“

Млади влогъри от Разград на възраст от 13 до 18 години започват диалог с връстниците си в социалните мрежи за рисковете от противообществените прояви в  тийнейджърска възраст и защо е по-добре  младите  да   градят бъдещето си с отговорност за собственото си здраве и благополучие. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Инициативата посланията към подрастващите да стигат до тях чрез социалните мрежи е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Разград.  Комисията обяви конкурс за млади влогъри и до финалната права достигнаха 10 младежи от четири средни училища в Разград.  3 момчета и 7 момичета са готови да създават съдържание, с което ще приканват връстниците си да търсят позитивни модели на поведение.

Комисия, председателствана от заместник-кмета на Община Разград Милена Орешкова, проведе конкурса за  влогъри. Кандидатите представиха пред журито   мотивационните си писма, в които обясниха защо са готови да поемат отговорността да бъдат инфлуенсъри. По време на събеседването стана ясно, че  преминалите двата етапа на класиране имат знания и опит в дигиталното общуване. Всички те се обединиха около основната теза, която ще представят пред връстниците си: „Да  си  правонарушител не е яко!“.

Предстои идеите на младите влогъри да бъдат  превърнати във  видеопослания.  Специално  създадени за целите на проекта  профили  в социалните мрежи ще  излъчват съдържанието, насочено към тийнейджърите. Техни автори ще са: Неделина  Пенчева, завършила ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“ тази година; Виктор  Величков и Александра Димитрова на 17 и 15 години от същото училище; трима възпитаници на ППМГ„Никола Обрешков“ –  Красен Колев на 17 години,  Мартина Пеева на 16 години и 13-годишната Никол Ганева; дванадесетокласниците от ПГИ„Робер Шуман“ Али Буковски, Ванеса Димитрова и Рафаела Миленова и 14-годишната Деница Димитрова от НПТГ„Шандор Петьофи“. Очаква се първите видеа да са в мрежата  преди  началото на новата учебна година.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *