Протестът днес спря пред съда преди да стигне до ГЕРБ

За втори път в историята си от 6 издания разградският протест за оставка на правителството „Борисов 3” и на главния прокурор Иван Гешев отбеляза растеж откъм присъствие. След вчерашните 13-те човека днес пълнолетните на площад „Възраждане” бяха 20, имаше и няколко деца с родителите си, включително цяло семейство.

Повечето присъстващи бяха сред редовните досега, добавената стойност се оказа от Побит камък. Оттам имаше 5 възрастни жени и 1 мъж, водени от кметския си наместник Валентина Василева, която на последните местни избори бе кандидат за общински съветник от ВМРО Кауза Разград. Те с ентусиазъм приеха да носят част от плакатите на протеста, не се притесниха и от това, че той прераства в шествие и преминаха през централната част на града заедно с останалите по-млади протестиращи.

За пръв път след снощния арест на бившия депутат Минчо Спасов протестът имаше спирка преди крайната цел – офиса на ГЕРБ. Протестиращите застанаха срещу Съдебната палата, издигнаха плакатите си и скандираха един от най-добре римуваните лозунги на протестите „Гешев е позор, оставка и затвор!”.

Финалът на протеста бе пред клуба на ГЕРБ, където традиционно бяха оставени послания до управляващите. Там една от говорителките на протеста обясни, че протестът е за бъдещето на децата, които да растат в България, не в чужбина. Протестиращите от Побит камък се присъединиха към тази теза и апелираха да има искания за повече облекчения за майките на най-новото поколение българи.

Следващият протест е утре, 22 юли, сряда, отново в 18,30 ч. на площад „Възраждане”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *