140 заявления за нови документи за самоличност само за ден

Във връзка с изтичащия голям брой български лични документи през 2020г. и очаквания увеличен прием на заявления за подмяна на български лични документи, в сектор „Български документи за самоличност“(БДС) при ОДМВР-Разград е създадена организация за облекчаване на процеса, както и за намаляване на напрежението при административното обслужване на гражданите. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Оттам съобщават още, че тази връзка ежедневно предоставяме информация за броя на приетите заявления по Районни управления от предходния ден, с цел облекчаване на по-натоварените звена на БДС и за удобство на гражданите, които ще могат да направят своя избор на предпочитано от тях звено на БДС, различно от конкретното РУ по постоянен адрес.

Вчера в БДС в ОДМВР са подадени 40 заявления за лични карти и 38 за паспорти, в РУ-Исперих – 2 за лични карти, 6 за паспорти и 2 за шофьорски книжки, в РУ-Кубрат – 13 за лични карти и 3 за паспорти, а в Пътна полиция – 35 за шофьорски книжки. Общо заявленията за лични карти са 56, за паспорти – 47, за  шофьорски книжки – 37.

Сектор БДС при РУ-Лозница обслужва само в дните от седмицата – четвъртък и петък – уточняват от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *