13 януари – 19 януари 2020 г.

Разград

Тежка криминална седмица, чак не ни се пише, ама трябва, защото отразяваме, коментираме и обобщаваме живота такъв, какъвто е.

83-годишна жена загина при катастрофа на пешеходна пътека в центъра на града.

Блъснала я млада шофьорка от Брестовене.

Колкото и акции да провежда полицията, и колкото и да се пъчим в социалните мрежи как спазваме правилата, а другите – не, време е да се замислим как се държим на пътя.

Защото това можеше да е Вашата баба или шофьорът можеше да сте Вие.

Не е лесно да носиш цял живот дамгата, че си убил човек, затова – ВНИМАВАЙТЕ, пазете себе си и другите!

По-рано през седмицата имаше и друга катастрофа на пешеходна пътека, за щастие без фатални последствия, но пък пострада 13-годишно момче.

Дисциплинарно наказание очаква полицейски шеф на средно ниво заради трета катастрофа – стана ясно тази седмица.

При ПТП-то няма пострадали, само материални щети, но в края на работен ден шефът на ТИЛ-а карал с 1,40 промила алкохол в кръвта.

Тук ще има наказание, но какво ще се случи по казуса, с който тази седмица Разград влезе в новините – избягалият обвиняем.

Че то каква стана тя – ние ги хващаме, и пак ние ги пускаме.

Няколко притеснителни случая на домашно насилие станаха известни тази седмица, а сигурно са се случвали доста време назад, докато ескалират и се стигне до полиция.

Първо стана ясно, че Разград 21-годишен пребил майка си с юмруци, после възрастовата граница падна – друг насилник от Разград на 16 години посягал и на двамата си родители, в Исперих обаче полицията предотвратила зловещо домашно насилие – приятел сигнализирал, че мъж от Силистренско се кани да залее с бензин жена от Голям Поровец, с която живеел на семейни начала.

Добрата реакция на служителите на  реда пролича в още няколко случая тази седмица, обаче на – остана в сянка на гафа с беглеца, но ние не пропускаме да похвалим полицаите, че не се знае кога ще прибегнем до тяхната помощ, взеха да ни пишат не особено любезно разни хора с повдигнати обвинения.

Та тази седмица бе заловен младеж от Търговище с 3 вида дрога в колата, в която се возел.

На детската площадка до Музикалната школа пък провериха четирима тийнейджъри, единият – на 16 г. -опитал да изхвърли” 2,65 грама „чай”, но вече е с повдигнато обвинение.

Полицията се самосезира и по сигнал за блудствени действия, описан в пост във Фейсбук.

А един конкретен полицай до месец ще разбере от съда дали с пост в социалната мрежа, публикуван на неговия профил, много е обидил бившия кмет д-р Валентин Василев, дали го е обидил за по-малко от 10 000 лева или пък хич не го е обидил, делото е на приключване.

Извън криминалната обстановка преброяването на населението започва от Ясеновец, Националният статистически институт е избрал това култово за региона село за пробно преброяване.

Същинска сага стана историята с детската градина в Гецово, чак заместник-кмет се появи на родителска среща, засега обаче май нещата се успокояват – ще има нова учителка, както родителите искат.

Дядо Владика за втори път уважи Лудогорието тази година, отслужи литургия в Пороище, а ще се надяваме да го видим и за Празника на Разград.

Историческият музей е с нов директор – общинска съветничка от БСП, а предстои да се премести и на ново място – недостроената сграда на МВР.

Нека имаме и една политическа новина – учреди се „Зелено движение”, оглави го бунтар-компютърен специалист, когото всички познаваме от активната му гражданска позиция по различни теми.

И да не се сърди Кубрат – респект за кубратчани, които като един, но без управниците си, застанаха в протести в Кубрат и в София зад своята съгражданка Мирена Славова, чието бебе Катерина бе отнето от немските власти заради съмнения за домашно насилие.

 2,549 total views,  2 views today

One Reply to “13 януари – 19 януари 2020 г.”

  1. Изобличавате долни коментари, с които си служите, понеже ухото Ви е в общината! Поне не излагайте грешни данни и информация на читателите!
    П.С. да не говоря, че сайтът Ви половината не е преведн – поне се научете да се прикривате по-добре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *