13 села без ток заради първия сняг

13 села в Разградска област са без електричество – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Снощи, вследствие на силен вятър и дъжд има прекъснато електрозахранване от паднали клони върху електропреносната мрежа в община Разград в селата Липник, Ясеновец, Стражец и Островче. В община Завет също е прекъснато електрозахранване в селата Прелез и Веселец. В община Самуил електрозахранване няма в част от общинския център Самуил и в селата Желязковец и Богомилци. В община Лозница без ток са: Синя вода, Бели Лом, Веселина и Гороцвет

ЕРП-Север още снощи са започнали отстраняването на повредите, но поради лошото време през нощта и снега са продължили сутринта,  уверението от тях е, че до обяд ще отстранят повредите.

Снощи е паднало дърво на пътя Завет-Исперих от републиканската пътна мрежа, което е отстранено. Има много надвиснали клони по републиканска и общинска пътна мрежа вследствие на дъжда и снега.  От разклона на Лозница за Шумен пътят е затворен за движение, поради паднало дърво и се ползват други два
обходни маршрута.

В централната част на Разград също има паднали дървета. На тел. 112 са получени сигнали и за паднали клони, но те не застрашават живота и здравето на хората. Няма информация за преливане на язовири и речни корита. Реките и язовирите са с нормален отток.

Областно пътно управление са уведомени за всеки един сигнал за дървета и клони на пътищата, екипите на ЕПР-Север работят, а Областна администрация получава информация от всички институции, имащи отговорност за поддържане на републиканската пътна мрежа, както и за ел. захранването на населените места в областта.

В Областна администрация на всеки час се получава информация от общините и не е нужно свикване на Областен щаб за защита при бедствия. Областният управител следи обстановката и изразява готовност да се реагира своевременно, ако тя се влоши. Засега вятърът е утихнал, валежите също и обстановката постепенно се нормализира.

2 Replies to “13 села без ток заради първия сняг”

  1. От снощи няма ток и вода в много населени места в Община Исперих, в голяма част от града няма ток и вода от снощи, визирам конкретно улица 6 ти септември, ако закъснеем с плащането на сметки някой изчаква ли или се налагат лихви! Областния щаб каква работа върши, някой ще обезщети ли коректното абонати? Аргументът на Енергоснабдяване Исперих е,нямаме стълб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *