13 души, но протест все пак имаше

Семпъл, по-семпъл, протест в Разград – тази може да е градацията за минимално присъствие на събитие, което в национален мащаб бележи ръст, а в лудогорски – понижение.

Протестът с искане на оставки на правителството и на главния прокурор имаше 4-дневно присъствие в живота на Разград миналата седмица, като кулминацията бе в четвъртък, когато се смениха организаторите. След 3 дни почивка отново Мариана Динкова от партия „Възраждане” уведоми местната управа, че през тази седмица всяка вечер ще има протест и шествие. Въпреки призивите към всички политически сили и към безпартийните разградчани обаче, на площад „Възраждане” се явиха цифром и словом 13 пълнолетни граждани и едно бебе. Горе-долу толкова, ако не и повече бяха полицаите, които трябваше да охраняват протеста.

Поради малобройността участниците в протеста първоначално решиха да не се случва планираното шествие, а само се снимаха за спомен от Ден Пети от разградския протест. Оказа се обаче, че след като журналистите си тръгнаха, протестиращите все пак са минали на шествие през града.

Утре отново в 18,30 ч. на площад „Възраждане” ще има протест за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

 2,555 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *