13 акта и 2 предписания за нарушения на COVID-мерките

Корона

13 акта за установяване на административни нарушения и 2 предписания, свързани с неспазване на COVID-мерките, са съставили контролиращите институции в Лудогорието през седмицата – между 13 и 19 август.

От Регионална здравна инспекция-Разград уточняват, че във връзка с влошената епидемична обстановка, повишената заболеваемост от 108,31 на 100 000 население и повишения брой хоспитализации в лечебните заведения за болнична помощ, на територията на областта се осъществява засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповеди на министъра на здравеопазването. Проверките се извършват от всички контролни органи. РЗИ са извършили 132 проверки, Българската агенция по безопасност на храните – 31, ОД на МВР  – 124, общинските администрации – 51, а съвместните проверки са 61.

Проверките се извършват в заведения за обществено хранене, в търговски обекти, нощни заведения, обекти с обществено предназначение, бензиностанции, лечебни заведения и аптеки.

Предписанията са издадени ма нарушения в търговски обекти, също в търговски обекти са и 6 от актовете, а останалите 7 – в обекти с обществено предназначение.

 2,632 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *