1200 лева парична гаранция за разпространител на кокаин от Ясеновец

Матьо М., привлечен като обвиняем  затова,  че на 30 юли тази година  в с. Ушинци, област Разград държал, за да разпространява кокаин ще търпи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1200 лв. Вчера състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на ОС – Разград от 2 август и остави без уважение протеста на прокуратурата, срещу определената парична гаранция – съобщават от пресслужбата на съда.

Оттам припомнят още, че на 30 юли тази година мъжът управлявал автомобил „Мерцедес“, когато в село Ушинци бил спрян за проверка от полицейски служители. При претърсване на колата в четири найлонови торбички служителите на реда открили бяло вещество, което при теста реагирало на кокаин. Общото количество на кокаина е 43,40  грама. Намерена била и електронна везна в автомобила. 68-годишният мъж направил пълни самопризнания.

Въззивната апелативна инстанция сподели законосъобразните изводи на съда в Разград, определил първоначалната мярка за процесуална принуда. Прокурорът от Апелативна прокуратура от своя страна не поддържа протеста на колегите си от Разград. Не се спори за наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към деянието, за което е разследван.И този съд намира, че не са налице останалите предпоставки за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“. Действително Матьо М. е бил осъждан, но от това не може да се направи извод за наличието на реална опасност от укриване и извършване на престъпление.

Семейното, материалното положение и имотното състояние на обвиняемия, както и пълните самопризнания, в т.ч. и за причините да предприеме противоправната дейност мотивират и Варненския апелативен съд за извода, че в настоящия момент адекватната мярка за неотклонение спрямо Матьо М., привлечен като обвиняем  затова,  че на 30 юли тази година  в с. Ушинци държал, за да разпространява кокаин е парична гаранция в размер на 1200лв.

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *