12 случая на COVID-19 в Лудогорието, 10 от тях в областния град

Коронавирус

Дванадесет нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 13.10.2020 г. – съобщават от пресцентъра на Областна администрация на база данни от РЗИ-Разград. 10 от случаите са на жители на областния град, един е на разградчанин, който живее в столицата, а един – от Лозница. Прави впечатление, че са предимно хора на средна възраст, предимно без съпътстващи заболявания, няма данни дали някои от тях са контактни помежду си и дали някъде няма епидемичен взрив.

Първият случай е с жена на 57 години от град Лозница. Тя е потърсила медицинска помощ на 11.10.2020 г. и е приета за лечение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Вторият случай е с жена 46 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14-дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Третият случай е с жена на 55 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Четвъртият случай е с жена на 47 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Приета е за лечение в Инфекциозното отделение към МБАЛ „Медика“ в Русе на 12.10.2020 г.

Петият случай е с мъж на 18 години от Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Шестият случай е с жена на 37 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14-дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Седмият случай е с жена на 65 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващо заболяване захарен диабет тип II.

Осмият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Деветият случай е с мъж на 24 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Мъжът е без клинична симптоматика . Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Десетият случай е с жена на 66 години от град Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

Единадесетият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Дванадесетият случай е с мъж на 40 години, който е с постоянна адресна регистрация в Разград, но живее в София. Заразяването е установено на 13.10.2020 г. Изследван е в СМДЛ „Рамус“ в столицата, уведомена е СРЗИ -София.

 1,127 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *