12 октомври – 18 октомври 2020 г.

Завиждахме на Търговище, че имаха панаир през септември, на им сега панаир – болниците пълни с COVID-19, училищата – празни пак поради тази причина.

Затова нашите си противоепидемични мерки се оказаха баш на място, колкото и да ни се искаха масови събития.

Продължават да разсъждават трезво и ръководители на по-ниски нива – вчера трябваше да има читалищно събитие в Побит камък, но хората сами си го отмениха, защото ще се събират предимно възрастни, за които заразата е най-опасна.

И политическите ни сили се оказаха трезвомислещи, то някои са една каруца хора и няма опасност да разпространят зараза, но ДПС примерно са си бая народ и понеже се налагаше да изберат нов областен лидер – хванаха гората и даже повечето от тях и там си бяха с маски.

Кал и дъжд не ги уплашиха и банкер ги поведе към следващите парламентарни  избори.

На Демир баба теке бяха похвалени от председателя си, че са си върнали Исперих и задържали Кубрат, обаче тази седмица Киченица им се изплъзна, няма да има касиране, освен ако последната съдебна инстанция не реши обратното.

На тоя етап се оказва, че кандидатът на ГЕРБ е спечелил с половин глас, можело и тъй, с фотофиниш.

Пак на открито бе другото масово събитие през тази седмица – за Деня на българската община над 150 колоездачи обиколиха няколко обекта по европроекти в Разград, а заместник-кметът Добрин Добрев се зарече догодина обектите да са с 1 повече.

Като стана дума за институции, тази седмица се събра и областният щаб за борба с коронавируса, ама какво реши май никой не разбра – да се завиши контрола, който хич го няма, е то 0 по 10, колко да е я.

Ако контрол имаше, дали за една седмица щяхме да имаме общо 97 болни в Лудогорието, при 200 за 7 месеца преди това.

И 17 вече починали, а май имало и още, и болниците вече са пълни, а докторите си бяха кът и преди пандемията – даже интересна положителна тенденция се наблюдава – пенсионирани в Турция медици, родени в България, се завръщат, за да помагат на родните болници.

Ако контрол имаше, нямаше да се разминават ката ден данните от регионалните и националните власти, нямаше да гадаем по годините и пола дали комшията е болен и да знаем, че е болен, пък да не излиза в справките, нямаше да се проведе средно масово събитие на закрито, след което да стана ясно, че водещият е болен, а контактните, включително от здравната инспекция, си щъкат насам натам.

Поне контрол по отношение на криминалните дейности вероятно скоро ще има, че поизтекоха карантините на болните и контактни полицаи, защото колкото и това да е забавно за здравните ни власти, 8 болни и 40 под карантина си е чисто пламване на една важна институция.

Ама явно и сред престъпниците има епидемичен взрив, та се разминахме само с някоя и друга срязана гума и ожъната рапица.

А и превенцията си върви, през тази седмица бе оповестено отпечатването на лъскав сборник с детски творби срещу наркотиците и цигарите, издание на Община Разград и Областния съвет по наркотиците, ще се разпространява по училищата.

То дано децата не само пишат и рисуват, ами и четат, гледат и мислят, че ако чакаме на възрастните, жив зян сме.

През тази седмица започнаха да търсят 150 преброители за община Разград, имат си ставки за преброен човек или имот за преброяването през януари и февруари.

Депутат в носия ако не бяхте виждали, вчера бе моментът в Конево, там хората празнуваха 80 години от Крайовската спогодба и преселването на добруджанци от Румъния в китното вече лудогорско село.

Как без „Лудогорец” за десерт.

Пак ни поразочароваха нашите момчета вчера – като власите в последната секунда се удавиха и на Чичовото точка дадоха.

Верно не играхме с резервите, ама все пак дано е за заблуда на белгийците и в четвъртък да ги поставим на мястото им и себе си на първото.

Мачът с Царско село ще се запомни  и с дебюта на Кирил Десподов в Лудогорец.

Че отива му зелено и той отива на отбора ни.

Изобщо отива на всички добри млади български футболисти, за да получат шанс да играят по европейските терени, не в някоя Г, Д или Е група или по тукашните ни съоръжения без козирки и с кипри екотой тоалетни.

 3,038 total views,  1,158 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *