12 млади математици и тяхната учителка от ОУ“Васил Левски“ – с награди от Кан Академия

Една година след старта на проекта „Математиката е за всеки“ финансиран със средства от Фондация „Америка за България“, 12 шестокласници от ОУ„Васил Левски“-Разград и техният учител по математика са отличени в националната класация на дигиталната платформа Кан Академия. Това съобщават от училищното ръководство. Наградите се дават от Сдружение „Образование без раници“, което администрира е-портала в България.

Милена Няголова получава приза за учители, най-ангажирани в състезанията по математика  с Кан Академия през 2022 година. Нейните ученици Кенан Айше от шести „а“ клас и Никола Гявурджиков от шести „б“ клас получават Голямата награда „Упоритите“, заедно с ваучери  от  eMAG.bg  на стойност по 99 лева.

Поощрителни награди и ваучери по 50 лева получават: Александър Василев и Георги Димчев от шести „а“ клас, Богомил Първанов и Себастиян Младенов от шести „б“ клас, Ивайло Витанов, Саша Ковачка, Камелия Гичева и Габриела Пенева от шести „в“ клас и Радост Русева и Йордан Панчев от шести „г“.

Всички шестокласници са заслужили наградите си заради  заниманията си по математика в училище и у дома, като използват дигиталната платформа Кан Академия, призната за най-доброто  средство за обучение по природни науки в света в момента.

Използването на  образователния е-портал се въведе в ОУ „Васил Левски“ през изминалата учебна година като част от преподаването по математика по проекта „Математиката е за всеки“. Това стана с помощта на сдружение „Образование без раници“. Шестокласниците  работят в час по модела 1:1, което означава, че всеки ученик има собствено устройство, предоставено му от училището. Децата ползват преносимите си компютри и за работа у дома, а учителят следи в реално време тяхната активност и постижения.

Училищният екип предвижда  в следващата учебна  година обхватът на учениците които  използват Кан Академия да се разшири в повече класове.

 

 1,070 total views,  8 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *