Остава в ареста младият шофьор, опитал да избяга от полицията, настигнали го към Сеново

Окръжен съд Разград уважи протеста на прокуратурата и наложи мярка „задържане под стража“ на Денислав К. от Разград – съобщават от пресцентъра на институцията.

С решението си въззивната инстанция отмени определението на Районен съд Разград от 06.06.2020 г., с което е оставено без уважение искането за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по бързо производство на ОД на МВР.

Според държавното обвинение от събраните до момента доказателства, следва обвиняемият да бъде определен като личност с висока обществена опасност.

23-годишният мъж е привлечен като обвиняем за това, че на 04.06.2020 г. в Разград по път II-49 Разград – Кубрат, с. Киченица, път III-2302 – водещ към гр. Сеново и в Сеново противозаконно пречил на органи на властта – младши инспектори от Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Разград да изпълнят задълженията си – престъпление по чл. 270, ал.1 НК. Той управлявал МПС с прекратена регистрация, без документи – лични и на автомобила, без поставен обезопасителен колан, отказал да спре на многократно подадените от полицейския патрул сигнали, управлявал близо 30 километра в и извън населени места с превишена скорост до град Сеново, където спрял, тъй като свършило горивото в автомобила.

Тройният съдебен състав като се запозна с всички материали по делото счете, че са налице достатъчно основания, за да се направи категорично обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на деянието. Определението бе подписано с особено мнение от съдия-докладчика по делото, който споделя доводите на първоинстанционния съд, че не са налице доказателства, които да сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление.

Определението, с което е наложена мярка „задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *