Поетеса от Гоце Делчев и авторка от Стражец спечелиха конкурса на името на проф. Боян Пенев

Проф. Боян Пенев

69 творци участваха в IV-ия Младежки литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев, който се организира от Община Разград и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”-Разград с медийното партньорство на в. „Екип 7”. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Те представиха общо 121 стихотворения и къси разкази. Поради епидемиологичната обстановка срокът за приемане на творбите бе удължен, а заради големия интерес бе променен и регламентът, за да имат възможност да участват млади хора до 20-годишна възраст от цялата страна.

Жули в състав: председател – писателя Иван Джебаров и членове – поетесата и журналист Донка Василева и Димитър Петров – поет, писател и краевед, определи призьорите в двете категории.

Първа награда в раздел „Поезия” получава десетокласничката Божидара Бойчева от ПМГ”Яне Сандански”-Гоце Делчев, която е участвала в конкурса със стихотворението „Светът”. На второ място е Виктория Недялкова – на 14 години, от клуб „Родолюбие” в НЧ”Дряновска пробуда 2008”-Дряново, ученичка в СУ”Максим Райкович”-Дряново. Тя е участвала в конкурса със стихотворението „Морето в мен”. Трета награда е за Мелин Камбер – второкласничка от ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Разград., тя е участвала със стихотворението „Моето село” За стихотворението си „Тук съм за малко…” 17-годишната Симона Тодорова от Разград получава поощрителна награда. Също поощрителна награда журито присъжда на Андрея-Моника Андрианова – 4 клас в ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Разград за стихотворението „Тръгвам из мислите си…”.

15-годишната Алейна Мехмед от село Стражец получава първа награда в раздел „Кратък разказ” с творбата си „Трите ключа”. Втора награда журито е присъдило на 16-годишната Андрея Ангелова от клуб „Слово” към ЦПЛР ЦУТНТ-Разград за разказа й „Конникът в скалата”. На трето място е Тереза Илиева – 11 клас в ППМГ”Акад. Н.Обрешков”-Разград, която е участвала в конкурса с разказа си „Където слънцето среща морето”. Журито е определило и две поощрителни награди в този раздел. Едната е за Божидара Занкова – четвъртокласничка от клуб „Слово” към ЦПЛР ЦУТНТ-Разград  за разказа й „Момчето и морето”, а другата за петокласника Наско Анастасов от ППМГ”Акад. Н.Обрешков”-Разград за разказа му „Чудото на Коледа”.

Специалната награда на „Екип 7” за ярка творческа изява се присъжда на Теодора Тодорова от Попово, която е дванадесетокласничка от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. Тя е участвала в конкурса с разказа „Кутията”.

Специалната награда на РБ”Проф. Боян Пенев” за оригиналност получава Даниел Петров – седмокласник от клуб „Слово” към ЦПЛР ЦУТНТ-Разград за разказа му „Малки селски истории”.

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе след изтичане на срока на извънредната епидемична обстановка, времето и мястото ще бъдат обявени допълнително.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *