11 футболни хулигани са засечени в Разград от началото на 2019 г., без да броим последния мач с „Левски“

11 нарушители на Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия са засекли от началото на годината полицаите в Разградско. Статистиката е от преди мача „Лудогорец“ – „Левски“ в неделя – уточни началникът на сектор „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Разград комисар Божидар Божков.

Пак без него от началото на 2019 г. служителите на ОДМВР Разград са участвали в охраната на общо 21 футболни срещи от ЕФБЕТ Лигата на България и Европейските клубни турнири.

10 от засечените футболни хулигани са привърженици на ПФК „ЦСКА – София“. В хода на работата е установено, че деянията на 9 от лицата не съставляват административни нарушения и на същите им е потърсена наказателна отговорност. Спрямо тях са образувани две досъдебни производства, които към настоящия момент не са  приключили. На един от привържениците на ПФК „ЦСКА – София“ – гр. София е съставен акт по Закона за футболното хулиганство, като му е наложена глоба от 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.

11-ият засечен футболен хулиган е от привържениците на ПФК „Левски“ – София. Съставен му е акт и му е наложена глоба в размер на 1000 лева, както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.

По време на мача с „Левски“ в неделя също са установени нарушения, но все още се идентифицират нарушителите, техни снимки от камерите на стадиона са изпратени до полицейските дирекции, откъдето е имало предварителна информация, че ще присъстват фенове на мача.

Божков благодари на служителите на реда за добрата работа около този мач и недопускането на ексцесии.  Допълни, че организацията на реда при подобни футболни срещи не е никак лека. В неделя например е трябвало да не се допуска две от враждуващите фракции на сините да са в близост, тъй като е съществувала вероятност от сбивания, затова една от фен фракциите бе в сектор А.

Правим всичко възможно да не допускаме пиротехника на стадиона, но не сме доктори – полунашега полунасериозно каза Божков.

Заместник-директорът на ОДМВР Константин Костов също се изказа позитивно за работата на полицаите по линия на спортното хулиганство, като допълни, че дирекцията следва качеството на шампиона „Лудогорец“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *