11 футболни хулигани са засечени в Разград от началото на 2019 г., без да броим последния мач с „Левски“

11 нарушители на Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия са засекли от началото на годината полицаите в Разградско. Статистиката е от преди мача „Лудогорец“ – „Левски“ в неделя – уточни началникът на сектор „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Разград комисар Божидар Божков.

Пак без него от началото на 2019 г. служителите на ОДМВР Разград са участвали в охраната на общо 21 футболни срещи от ЕФБЕТ Лигата на България и Европейските клубни турнири.

10 от засечените футболни хулигани са привърженици на ПФК „ЦСКА – София“. В хода на работата е установено, че деянията на 9 от лицата не съставляват административни нарушения и на същите им е потърсена наказателна отговорност. Спрямо тях са образувани две досъдебни производства, които към настоящия момент не са  приключили. На един от привържениците на ПФК „ЦСКА – София“ – гр. София е съставен акт по Закона за футболното хулиганство, като му е наложена глоба от 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.

11-ият засечен футболен хулиган е от привържениците на ПФК „Левски“ – София. Съставен му е акт и му е наложена глоба в размер на 1000 лева, както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.

По време на мача с „Левски“ в неделя също са установени нарушения, но все още се идентифицират нарушителите, техни снимки от камерите на стадиона са изпратени до полицейските дирекции, откъдето е имало предварителна информация, че ще присъстват фенове на мача.

Божков благодари на служителите на реда за добрата работа около този мач и недопускането на ексцесии.  Допълни, че организацията на реда при подобни футболни срещи не е никак лека. В неделя например е трябвало да не се допуска две от враждуващите фракции на сините да са в близост, тъй като е съществувала вероятност от сбивания, затова една от фен фракциите бе в сектор А.

Правим всичко възможно да не допускаме пиротехника на стадиона, но не сме доктори – полунашега полунасериозно каза Божков.

Заместник-директорът на ОДМВР Константин Костов също се изказа позитивно за работата на полицаите по линия на спортното хулиганство, като допълни, че дирекцията следва качеството на шампиона „Лудогорец“.

 1,786 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *