11-месечно бебе почина в разградската болница, майка му твърди, че заради лекарска грешка или немарливост

Момченце на 11 месеца е починало в разградската болница, майката твърди, че това е станало поради лекарска грешка или немарливост.

Йоана Николова разказа историята си в социалната мрежа Фейсбук. По думите й на 15 септември Павлин, който през октомври е щял да стане на годинка, вдигнал 39 градуса температура, откарали го в спешно отделение, приет е заедно с майка си в педиатрия с пневмония. На 21 септември започва да повръща и да има диария. Лекарката го изписа от отделението без да му се направи снимка на дробчетата. Препратен е в спешно, откъдето родителите да вземат направление за инфекциозно отделение, където детето почива след 3 дни. В епикризата от Детско отделение пише, че няма придружаващи заболявания. В епикризата от Инфекциозно пише двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия. След 4 дни майката получава нова епикриза от Инфекциозно отделение със същите дати, но с допълнено придружаващо заболяване Синдром на Рей.

Жената твърди, че никой от медиците не й е съобщил за това заболяване, докато е била с детето си в болницата, а променената епикриза излиза преди резултатите от аутопсията.

Резултатите от аутопсията на бебето се изследват във Варна – съобщи за Разград24/7 изпълнителният директор на МБАЛ“Св.Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков. Не е ясно кога ще са готови По думите на д-р Жеков е проведено необходимото лечение, включително с антибиотици. Всичко, което е трябвало, е направено, майката през цялото време е била с детето си. Според него става въпрос за аденовирус. По думите му детето е родено недоносено, имало е здравословни проблеми, няколко пъти е приемано в разградската болница, лежало е и в русенско лечебно заведение.

Въпреки това, понеже става въпрос за смърт на дете, е започнала вътрешна проверка в болницата, по която ще има развитие, когато излязат резултатите от аутопсията.

Това не е първи случай на детска смърт по време на управление на д-р Жеков. През 2015 г. по време на предишния мандат на директора, той бе уволнен от тогавашния здравен министър Петър Москов заради допуснати нередности, вследствие на които почина 8-годишно дете. Две години по-късно обаче Жеков отново бе избран за член на Съвета на директорите на МБАЛ“Св. Иван Рилски“.

10 Replies to “11-месечно бебе почина в разградската болница, майка му твърди, че заради лекарска грешка или немарливост”

 1. Уви не съм чул нищо добро за тази болница, имах братовчед който започна работа там и след малко повече от 1 година се премести. Понеже е много човечен и не е от хората които плюе само ми каза, че няма смисъл. А мои познати, които са от Разград и имат възможност ходят в съседни градове когато става дума за прием в болница.

 2. Заради тяхна грешка при направен спонтанен аборт и придружаващ го кюртаж, след раждането на детето си останах в последствие без да мога да имам други деца, защото завеждащия на АГ отделението се ядоса че го викаме посреднощ за да ме изчисти и остави дупки по матката ми ,сега благодарение на тази болница съм без матка ,това там не са хора ,а изроди поставени там за да сипят смърт ,не да лекуват

  1. Напишете името на този доктор, да не го викат вече посреднощ.

 3. Закривайте я тая “болница ” …. това не е лечебно заведение а морга !!!!

  Отдавна няма добри лекари в нея… благодарение на ” прекрасната ” среда в нея …

 4. Пълна глупост ,след тяхна грешка си мислят как да си измият ръцете,жалко за детето мир на праха му Господ да ви дава сили.Всички в неяболница са грешка на природата,и аз съм влизала с двете си деца и никакво внимание, всички са гладни за пари ,трябва да им бутнеш ,че да те погледнат.Това е безумие язък за детенцето

 5. Преди много години с моето дете се случи същото взеха ни в болница слава бого детето ми е живо и здраво .приеха ни в болницата в гр.гоце Делчев.детето беше с температура зпочна да повръща .даваха ни антибиотици и на системи веднага забелязахе нещо не е наред. Детето ми почервеняваше температурата не падаше.казах не доктора че е от кърмата а той ми се исмя спрях да кърмя детето и то се оправи отказах да му дават каквото и да било за часове сина ми се оправи .проблема беше че правихме опити за второ дете и бях направила спонтанен аборт и това повлиало на млякото.та така щха да испуснат и моето дете за една броика

 6. време е да закрият тази болница за да не умират повече хора

 7. В нашата болница е пълен Ад.Аз съм убедена,че е лекарска грешка! Съдете ги и бъдете силна!

 8. Здравейте, аз съм майката сега от къде го измислих този аденовирус. Това е безумие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *