11 жертви на катастрофи в Разградско от началото на годината, почитаме ги на 15 ноември

От началото на годината до момента на територията на ОДМВР-Разград са настъпили 333 пътно-транспортни произшествия, от които 92 тежки. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
При катастрофи са загинали 11 души и са ранени 112.
Оттам припомнят, че с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2020 г. Световният ден е на 15 ноември. Ежегодно Министерството на вътрешните работи подкрепя събитията в памет на загиналите при движение по пътищата на страната и извън нея, а от името на ведомството се отправя призив към българската общественост, институциите и организациите да са съпричастни с отбелязването на Световния ден.
Чрез дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет и Националния съвет на религиозните общности в България се организира почитането на паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия чрез служителите на официално представените в страната религии. Тази година отбелязването на Световния ден ще е в седмицата от 9 до 15 ноември, като за православното християнство почитането на пострадалите ще е в неделя (15.11.2020 г.).

 565 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *