Лекари от Исперих и Кубрат за дарението на „Хювефарма” и „Биовет”: „Бизнесът ни помага, за да помагаме и ние на хората от Лудогорието”

Двете общински болници в Разградската област получиха днес дарение от Кирил и Георги Домусчиеви чрез техните фирми „Хювефарма” и „Биовет”. Предоставената апаратура и предпазни средства са за подпомагане на борбата с COVID-19 в лечебните заведения, посещавани от жители на множество малки населени места от няколко общини, за които това е най-близката болница – обясни представителят на дарителите изпълнителният директор  на „Биовет”АД Теменуга Газдова. Тя е обсъдила предварително с ръководствата на двете болници – в Исперих и Кубрат  – от какво имат нужда и дарението е съобразено с тази необходимост.

Така благодарение на „Биовет” и „Хювефарма” медицинските лица в МБАЛ-Исперих ЕООД вече имат висококачествени предпазни облекла – 20 броя водонепроницаеми мембранни гащеризони за многократна употреба, изработени от трислоен материал с биокомпонетна мембрана. Облеклата са с конкретни размери, съобразно хората, които ще ги използват. Исперихската болница вече разполага и с два спринцовкови инфузионни помпи от висок клас, много необходими за работата на медиците в лечебното заведение. „Искам от името на нашите пациенти и колегите лекари да благодаря на дарителите от „Биовет” и „Хювефарма” за тази подкрепа, която идва точно навреме. Бизнесът ни помага, за да помагаме и ние на хората от Лудогорието” – коментира изпълнителният директор на МБАЛ-Исперих д-р Абдуллах Заргар.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Кубрат д-р Павлина Мичева също отправи благодарности към дарителите, уточнявайки, че двата предоставени от „Биовет” и „Хювефарма” перфузори ще се използват в Хирургично и Интензивно отделение на лечебното заведение.

Това бе пореден благороден жест на братя Домусчиеви за жителите на Разградска област. Даренията им са насочени в различни сфери, в които има нужда от подкрепа – първото бе свързано с обновяване на апаратурата в областната болница чрез осигуряване на PCR-лаборатория и осигуряване на защитни средства, последва голямо дарение с хранителни пакети за 4000 социално слаби, както и днешното, насочено към по-малките болници в региона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *