10 февруари – 16 февруари 2020 г.

Разград

Май се започна с поемането на отговорност за резултатите на изборите, щото досега всички се държаха като победители и думата „оставка” им се причува като „оставаме”.

През тази седмица обаче общинският лидер на ДПС д-р Левент Апти си направи самоотвод за нов мандат на този пост.

Професионална ангажираност бе официалният мотив.

Айде, с реномето на разградската болница, анестезиите в операционните да не са станали повече от преди.

Всъщност ДПС само с 1 бройка си намали съветниците в Разград, но изгуби ролята си на партнъор на управляващите, от който зависят решенията на властта.

Да видим новият лидер Али Назмиев, доскорошен младежки председател в ДПС, дали ще се справи със задачата да се подобрят позициите на политическата сила в община Разград.

Объркващо е, че точно той на последните местни избори, без да знаем член на коя партия е бил, извърши регистрациите на листите на „Новото време”.

Ама пък може „Новото време” да се е сляло с ДПС и да не сме разбрали, то нали някакво сливане се чакаше?

Един друг политически лидер, който изгуби доходите от кметската заплата, малко ще си добави към приходите от обезщетение за дело за обида.

Валентин Василев искаше 10 000 от полицая Павлин Павлов, съдът реши, че обидно е само, че го е нарекъл „боклук долен” и е споменал още „кирливия задник”, това според съда струва общо 3000 лева, като се приспаднат съдебните разноски, остават малко над 2000 лева – колкото вероятно толкова е бюджетът на турне на ДТШ”Хорце” до някоя от близките държави.

Бюджет като казахме, Община Разград си има вече бюджет за 2020 г.

Приет бе във вторник след повече от 4 часа дискусии.

Накрая от ГЕРБ, дето основно питаха и коментираха, по тяхна си политическа логика изобщо не участваха в гласуването.

На сесията имаше и важно питане за перспективите пред недостроената спортна зала „Абритус”.

Апропо, огледайте се колко обществени сгради има в този град, които са недовършени или плачат за ремонт, ако можеха да говорят, що политици щяха да получат по 1500 лева на дума.

Та за залата историята е дълга като обиколка на Земята с каручка,  обаче новото общинско ръководство се зарича до края на годината да разплете този Гордиев възел и да си имаме зала.

Дотогава Разград ще домакинства на Балканско първенство по бадминтон във физкултурния салон на ОУ”Н.Й.Вапцаров” и ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”.

Тези зали са вече готови по проекта за саниране на сгради от образователната сфера и до края на месеца ще им се срежат лентичките.

Рязането на лентички започва след два дни – във вторник – от детска ясла „Звездици”.

И вече започнаха подмятания, че едни извършвали строежите, а други режели лентичките, чудим се да го коментираме ли това или да го покажем на родителите на деца от ДГ”Приказка”.

А иначе всеки безпристрастен наблюдател, който си пие редовно гинко билобата, ще се сети, че проектът беше защитен и финансирането одобрено в годината преди предишните местни избори, обаче дали ще има кой да отговори защо ремонтите започнаха 4 години по-късно и повечето есенес – едва ли.

Мислехме да започнем с „Лудогорец”, липсваха ни няколко месеца, ама на –  политиката ги измести.

Завърнаха се с Отличен 6, не ви ли дожаля за „Ботев”-Враца, на нас – да, че и две наши момчета имаше там – Христо Златински и Венци Керчев, хвала на нашата публика, че ги посрещна и изпрати с уважение.

Накрая да пожелаем късмет на „Лудогорец” в четвъртък, защото знаем, че нашите орли ще дадат всичко от себе си, обаче „Интер” са много големи и затова и късмет ще трябва!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *