10 пожара за ден, единият пламнал от незагасен фас

10 пожара са гасили вчера огнеборци от Разградско, три от тях са нанесли материални щети – съобщават от РД Пожарна безопасност и защита на населението.

Единият от инцидентите е разследван и от полицията. Според информацията от пресцентъра на ОДМВР-Разград сигнал за запалена селскостопанска постройка в село Брестовене е получен около 19.30 часа на 9 август в РУ-Кубрат. В нея били складирани 14 кубика нарязани и нацепени дърва за огрев. В хода на предприетите незабавни действия от страна на полицейските служители е установен извършителят на палежа. 21-годишният психичноболен внук на собствениците на постройката хвърлил незагасен фас върху сухите дърва и причинил пожара. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Сред щетите според пожарната са и 80 кв.м. покривна конструкция.

Щети е нанесъл и пожар в Балкански. Сигналът е подаден в 12,34 ч. на 8 август, горели стопанска постройка и къща на ул. „Янтра“ в селото. Огънят унищожил 2 леки автомобила, 1 тон фураж, 10 птици, фуражомелка, мотокултиватор, 5 кубика дърва за огрев, 5 броя дървена дограма и 1 дка окосен фураж.

Третият пожар с материални щети е станал в складови помещения на административна сграда. Сигналът в пожарната в Разград е получен в 22,50 ч., огънят е унищожил 4 броя бяла и черна техника, опушил е 350 кв.м. стени, административната сграда е спасена.

Останалите пожари не са нанесли материални щети. Те са възникнали: в метален контейнер за отпадъци на ул. „Васил Левски“ в Лозница, в сухи треви край Лозница, в сухи треви в землището на Студенец, в сухи треви на ул. „Арда“ в Осенец, в отпадъци на ул. „Венелин“, в отпадъци в землището на Севар, сухи треви в землището на Бисерци.

Служителите в РД ПБЗН са оказали и техническа помощ при отстраняване на паднало на пътното платно в землището на Исперих дърво.

 4,395 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *