10 от талантливите изпълнители на Школа „Енджой мюзик“ – с призове от конкурса „Звукът на времето“, някои с по 2-3

Десет от талантливите изпълнители на Школа „Енджой мюзик“ с ръководител Адриан Маджаров участваха в 11-тото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ във Велико Търново и всички се завърнаха с призове, някои дори с по 2-3.

Техният вокален педагог Адриан Маджаров съобщи днес, че в раздел „Вокални изпълнители“ са участвали над 500 изпълнители от страната и чужбина. Оценявало ги е жури с председател Иван Лечев.

С най-високото отличие е оценена 16-годишната Надежда Дочева – тя е получила първа награда и статуетка в 4-та възрастова група за поп-песен. След гала-концерта, на който изпълнила „Just walk away“ на Селин Дион Иван Лечев я потърсил в публиката и я поканил да участва в „Гласът на България“. В категория „Фолклор“ Надежда е спечелила първо място, което е една степен по-нисък приз от първа награда.

Първо място в първа възрастова група е спечелила петгодишната Никол Стоянова. Тя е изпълнила „Без радио не мога“ на Лили Иванова, Никол има и награда за най-малък участник в конкурса.

Осемгодишната Калина Радославова също е изпълнила песен на примата на българската естрада. С песента „Скитница“ е спечелила първо място в раздел поп песен. Калина има и първо място в раздел песен на роден език, първо място във филмова музика и второ място за песен на чужд език.

Деветгодишната Марина Минкова с песента „По първи петли“ на Васил Найденов е на първо място за изпълнение на песен на роден език, първо място в категория джаз и второ място за песен на чужд език.

С първо място за изпълнение на „Уморени крила“ на Дони и Момчил е дуетът Надежда Дочева и Дея Куманова.

18-годишната Дея Куманова има и две индивидуални награди – второ място за поп песен на роден език и трето място за песен на чужд език.

13-годишната Пресияна Тодорова, за която участието в този конкурс е дебютно от Школа „Енджой мюзик“, е на второ място в раздел мюзикъл.

С три трети места е осемгодишната Ирина Николова – фолклор, детска песен и рок.

Също с три първи места е и 12-годишната Божидара Янева – фолклор, рок и песен на чужд език.

13-годишната Тея Георгиева е с трето място за песен на чужд език.

За 6-годишната Мелани Мевлидова участието в конкурса е било дебютно в подобна надпревара, тя е получила поощрение.

Преподавателят на младите таланти Адриан Маджаров също е получил отличие – награда за високи професионални и творчески успехи.

Той разказа, че на възпитаниците му през лятото предстоят още концерти и конкурси, както и обучения за сценично поведение. Тези обучения се водят от д-р Мартин Кърнолски, за запознанството с когото Маджаров благодари на колегата си вокален педагог Свилена Дечева, която преди няколко години покани Кърнолски в Разград за подобно обучение.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *