10 август – 16 август 2020 г.

Разград

В държавата започва ремонт на Конституцията, а в Разград – на ул. „Странджа”.

Едното събитие обаче има срок, а финалът на първото се тълкува на когото както му уйдисва, та затова няма да се хващаме на бас кое ще завърши първо, защото ще спечелим.

Обаче и двете ще рефлектират върху разградчани.

Едното – положително – на шофьорите, а другото – отрицателно – на политиците.

Ако броят на депутатите бъде намален от 240 на 120, то разградските народни избраници ще останат 2 броя вместо сегашните 4 и борбата за гласове ще е повече от епична и докато доскоро партиите извън ДПС в Лудогорието се бореха за мандат и половина, сега ще е за половин, може и за четвъртинка.

Доколко има политика в освобождаването на един от заместник-кметовете на Община Разград, вероятно някой ден ще научим, засега тази мистерия доста развълнува общественото мнение и дори тези, които досега не познаваха Милена Орешкова, зажалиха за нея.

Едно е сигурно: по закон кметът си избира екипа и може да го променя, когато прецени, подобна промяна обаче за пръв път се случва в т.нар. демократични времена, така че пак сме в историята.

Имаше само веднъж смяна на секретар, и пак беше при същия кмет, но в предишен мандат.

Освен за „Странджа” през тази седмица кметът Денчо Бояджиев започна изпълнението на още едно свое обещание от по-ново време: през юни обяви, че през август ще се чисти коритото на Лома и то започна – първо минаха работници с косачки, скоро очакваме да навлезе и техниката.

Площадка за разходка на кучетата от Приюта и зарядни станции и за електромобили са другите добри новини от Община Разград.

И за да не изглежда, че само местната власт в Разград хвалим, имаме и новина от Кубрат – там възстановиха звъна на градския часовник и започна саниране на общинската сграда, която е безспорно най-красивата сграда на местна управа в областта, а и не само.

Първо по-масово събитие от началото на пандемията  се случи днес в Разградско, няма обаче как да бъде обвинен някой, че не се спазват противоепидемичните правила, понеже Лудогорският маратон се провежда на открито, състезанието е индивидуално, всеки си тича сам или със собственото си колело.

Над 200 човека участваха в маратона, с организаторите към 300, ама дали след тях ще е тази мизерийка, която по традиция мнозина оставят след пикника на „Пчелина”?

Ами няма да е, гаранция.

Пак ей така от българските ни мизерии предимно пламват горите и нивята ни.

В Лудогорието май гори за горене не останаха(чукаме на дърво, плюем през рамо и всички суеверия), та фасовете палят нивите.

Като в петък над „Орел”, та се изплаши градът, макар реално огънят да не бе близо до жилищна част.

Обаче живинките в нивите страдат, снимка на разградски огнеборец с малко зайче в шепите обиколи социалната мрежа и тепърва още по-популярна ще става.

Сякаш приключиха страданията на лудогорските фенове.

В събота зелените орли показаха зъби на „Славия” и обнадеждиха, че могат да се върнат в правия шампионски път.

И новите взеха да се вписват, и старите още държат и могат да водят дружината към победи.

Сега стискаме палци за сряда.

Преди сряда е понеделник – денят, в който Община Разград организира дискусия между гражданите и институциите за качеството на въздуха.

Днес ни избива на басове някакси, ама ай на бас, че въпреки десетките вопли в интернет гражданите ще са максимум 20.

Ако изгубим, другата седмица обзорът ще е минимум 50 изречения, обещано!

 1,599 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *