1 300 души искат Обзор да е самостоятелна община

Около 1 300 души подкрепят отделянето на Обзор в самостоятелна община. Подписката е внесена в общинския съвет на Несебър и искането ще се гледа през следващата седмица.

Идеята за отделяне от Несебър се коментира от години, каза кметът на Обзор Христо Янев:

„Имаше някаква търпимост във времето. След това се превърна в нетърпимост и хората решиха да потърсят самостоятелност. Не ги виним за това. В един момент съставиха инициативен комитет, който започна да събира подписи и в момента е събрана подписка от близо 1 300 жители на гр. Обзор и околните села“, каза Янев.

Тези хора ме избират вече трети мандат и няма как да застана против тяхната воля, посочи Янев. Искането на гражданите е Обзор да стане общински център, а в бъдещата административна единица да влязат селата Баня, Емона, Приселци, Раковсково, Паницово. Това е в северната част на Стара Планина, отдалечените от Несебър села.

Общинският съвет ще реши дали да стартира процедурата по отделяне, областният управител трябва да прецени дали да се насрочи местен референдум по въпроса. Като гражданин, Янев посочи, че по-добре да имат местно самоуправление.

Източник: www.durjavnik.bg

 564 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *