Ясни са победителите в конкурсите за училищни директори, едната процедура вече е обжалвана

ОУ"Никола Икономов"-Разград

Победителите в конкурсите за директори на училища в Разградска област днес официално са научили резултатите от проведените в понеделник тестове и интервюта. Това съобщи на Разград24/7 началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков.  Заповедите си за назначаване обаче ще получат след 2 седмици, тъй като това е законовият срок за обжалване. А обжалване в един от конкурсите вече има.

Точно там е и изненадата. Макар обществените очаквания да бяха в посока, че назначената преди няколко месеца за временно изпълняващ длъжността Елка Драмалиева ще спечели безпроблемно конкурса за директор на ОУ”Никола Икономов”-Разград, там се яви конкурент. Настоящият помощник-директор Димитър Петров първоначално не бе допуснат до участие от междуинституционалната комисия, която разглежда документите, но по-късно на сайта на РУО се появи коригиращо решение вследствие от допълващ протокол. И не само се е явил, но и се е представил по-добре от Драмалиева и на двата етапа от конкурса – тест и интервю.

След обжалването от страна на изгубилия кандидат Елка Драмалиева все още не е ясно кой всъщност ще ръководи едно от добрите разградски училища. Жалбата е до началника на РУО.

При останалите конкурси имаше само по един кандидат, но и при такава ситуация има изискване за определено количество точки на теста, за да бъдат класирани. Кандидатите и за двете училища са се представили много добре – обясни Петков. Вероятно Николай Нанев от ОУ”Христо Ботев”-Исперих и Вахид Хюсеинов от ОУ”Христо Ботев”-Гороцвет ще си получат назначенията след официалното изтичане на срока за обжалване.

В понеделник, 3 август, ще се проведе още един конкурс за директор в образователната сфера. Претендентките да ръководят Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат са две – настоящият временен директор Добринка Добрева и нейната заместничка Мария Атанасова.

 

 

2 Replies to “Ясни са победителите в конкурсите за училищни директори, едната процедура вече е обжалвана”

  1. Абсолютно съм съгласна с Вас. На други места конкурсът беше брилянтно направен, за да не личи, че ще спечели предварително уговореният човек.

  2. В цялата страна се проведоха така изненадващо, но няма кой да ги контролира РУО и началниците си изпълняват политически поръчки, затова сме на този хал. Аз съм потъпевша от конкурса в Плевен, но просто не ми се говори, началниците така си осигуряват мястото за вбъдеще, затова управляват по 20 год. Така е било и ще бъде, просто може да си ги назначават без конкурс, за да не отнемат времето на другите кандидати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *