Юнуз Хаккъ: Управляващите погребват малкия бизнес

„До изборите остават  броени дни. България е затворена в трети локдаун, стотици  малки фирми  принудително спряха дейността си, хиляди хора загубиха работата си, семейните предприятия са пред фалит.

А властта нехае и най-нагло лъже. Тя не се интересува от малкия и средния бизнес и го доказва цинично всеки ден. А няма  държава в света, която да е постигнала  успехи, без да е развила  силна мрежа от малки и средни предприятия. Малките фирми са гръбнака на всяка  просперираща икономика.

А политиката на ГЕРБ убива малкия бизнес у нас. Това е геноцид над собствената икономика на България. И младите българи напускат  страната ни и държавата, защото не искат да живеят в това унищожение. Обещанията от телевизора и от джипката за помощ на бизнеса са просто една огромна лъжа. Аз съм собственик на малка  фирма в Исперих – човек с контакти и връзки, и не познавам някои от моите колеги в региона и в страната, които да са получили подкрепа от страна на държавата. Ние всички сме внесли в бюджета пълния размер на осигуровките, които дължим по закон, а на  всички нас, засегнатите от локдауна, ГЕРБ отпуска едва две трети от тях.

Процъфтяват единствено фирмите, които са свързани с Борисов и с властта. Техен приоритет винаги са били големите олигарси. ГЕРБ общува с тях, а при  непослушните, осмелили се да надигнат глава на недоволството, пращаше  държавните бухалки.

Трябва да спрем това веднъж завинаги. Сега е времето.

Ние, хората с малките семейни магазинчета, вече цяла година живеем ден за ден, не знаем ще оцелеем ли следващата седмица.

Твърдят, че Българската банка за развитие щяла да инжектира бизнеса с 2,5 млрд.лева. Може, но тези пари най-вероятно ще отидат отново в олигархични партийно обвързани с ГЕРБ структури, които с

а и спонсори на партията им. За хората като мен в Исперих, в Разград, в цяла България пари о

т тази банка няма да има. Държавата  обърна гръб на самоосигуряващите се, които, като мен, с дребен бизнес прехранваме целите си семейства. Остави на произвола хората със свободни професии, занаятчиите.

Бойко Борисов се хвали, че от неговото правителство вземали пример другите, но не казва, че почти всички държави в ЕС обявиха данъчно-осигурителна ваканция, за да помогнат на  фирмите и хората да оцелеят.

У нас обратното, дори пряката помощ от 1,3 млрд. лв. дадена на България от Брюксел, се скатава съвсем нагло и умишлено. Тези пари няма да отидат  в малките и средни предприятия, които най-силно се нуждаят от тях, а ще ги прехвърлят отново към своите обръчи.

Аз искам децата ми да живеят  в Исперих, където са се родили, където е нашият дом. Знам, че е възможно  страната да се управлява  по друг начин. В Демократична България имаме знанията, експертите, хората, които могат и сме в състояние да предложим ново, модерно управление. Искаме да променим България така, че тя да  бъде истинска европейска държава, в която законите важат еднакво за всички, бизнесът работи в условия на честна конкуренция, а парите от нашите данъци се ползват за доброто на всички хора.

На 4 април можем да тръгнем по друг път, по който ще  градим модерна, чиста и справедлива към своите  граждани държава.

Но за да се случи това, трябва да отстраним ГЕРБ от управлението и да ликвидираме корупционните мрежи на Борисов. Иначе парите, които ние изкарваме, ще продължат да пълнят неговите шкафчета, а за нас ще останат  лъжите, дето ги ръси от джипката.”

Юнуз Хаккъ – кандидат за народен представител на Демократична България от Разград

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *