Шофьор без книжка, но с криминално досие, избяга от полицейска проверка, откриха го

Пътна полиция

Шофьор избяга от полицейска проверка в град Исперих – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Около 1.30 часа днес на улица „Васил Левски“ полицейски екип подава звуков и светлинен сигнал да спре лек автомобил „Ауди А6“. Водачът продължил движението си в посока центъра на града, завил по улица „Арда“, улица „Ахинора“, „Хан Аспарух“, „Христо Ботев“, „Пирин“, след което изоставил колата на улица „Г.Бенковски“, избягал и се укрил. В хода на предприетите действия е установено, че това е 36-годишен мъж от село Китанчево, криминално проявен, осъждан и лишен от право да управлява МПС след употреба на наркотични вещества.

По случая е образувано бързо производство.

Още двама нарушители са засечени през последните дни по пътищата на Лудогорието.

Пиян водач е установен при полицейска проверка в Разград. Около 1.45 часа на 13 юни по улица „Хъшове“ е спрян лек автомобил „БМВ Х6“. 32-годишният мъж зад волана е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,06 промила.

Неправоспособен водач пък е установен на път ІІ-49 в района на село Стражец. Около 00.30 часа на 14 юни е спрян лек автомобил „Опел Калибра“. В хода на проверката е установено, че 20-годишният шофьор от село Раковски управлява колата в едногодишния срок, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление.

По двата случая се започнали бързи производства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *